ya-Rezzak ne demek? Rezzak esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

ya-Rezzak ne demek? Rezzak esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri Allah'ın 99 ism-i şerifi Esma-ül Hüsnasından biri olan ya Rezzak ne demek, anlamı, zikri, faydaları, faziletleri nedir? ya Rezzak Ebced değeri, zikir sayısı ve günü
ya Rezzak

ya-Rezzak ne demek? Rezzak esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri Allah'ın 99 ism-i şerifi Esma-ül Hüsnasından biri olan ya Rezzak ne demek, anlamı, zikri, faydaları, faziletleri nedir? ya Rezzak Ebced değeri, zikir sayısı ve günü


Rezzak Esması anlamı nedir? El Rezzak ne demek, zikri, fazileti nedir? Ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Rezzak kaç defa çekilmeli? Rezzak kelimesi Kuran'da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir? Ya Rezzak Esması Türkçe Anlamı


Er Rezzak ne demek?

Ya Rezzak anlamı nedir, zikri, faziletleri ve faydaları nelerdir? Allah-u Teala’nın Esmaül Hüsnasından Rezzak Esması Ebced değeri, zikir adedi hakkında bilgiler.

Er-Rezzâk

Kelime anlamı olarak "rızık vermek" anlamına gelen "Rezzak" kelimesi "rezḳ, rızk" kökünden türeyerek "kesintisiz ve devamlı şekilde bol ve ihtiyacına göre rızık veren" demektir.

Er Rezzâk isminin ebced değeri ve zikir adedi 308 adettir. Zikir saati Güneş, günü Cuma'dır.


Rezzâk Anlamı

Bütün mahlukatın rızıkları yaratan ve ihtiyaçlarını karşılayan, rızık bahşeden. Rızkları ve rızıklandırdıklarını yaratan, bütün mahlukatına rızııklarını ulaştıran ve rızk elde etme sebeplerini meydana getiren, sürekli besleyen, bütün rızka muhtaç olanları rızıklandıran.

Ya Rezzâk: Dilediğine bol bol rızık veren; Bol nimet, maddi ve manevi rızık veren, rızka muhtaç olan bütün mahlukata rızkını veren. Yarattığı varlıkların hayatını devam ettirecek maddi manevi muhtaç oldukları her türlü rızkı verip son nefeslerine kadar yaşamalarını sağlayan.

Kur’ân-ı Kerîm'de geçen "rezk" sözcüğü birkaç âyette "yedirmek ve nasiplendirmek, rızık olarak yiyecek" anlamına gelecek şekilde kullanılmıştır.

Yâ Rezzâk Arapça Yazılışı

يَا رَزَّاقُ

Ebced değeri ve zikir sayısı; 308
Zikir günü; Cuma
Zikir saati: Zühre (Sabah erken ve ikindi namazından sonra. Gece okumalarında akşamdan sonraki iki saat ve gece yarısından sonra)

ya Rezzak Özellikleri, Fazileti, Sırları ve Faydaları:

Borçtan kurtulmak ve maddi sıkıntılardan kurtulmak ve borçlanacak duruma düşmemek için Yâ Rezzak ism-i şerifi her gün okunur.

Kalbinde sıkıntı ve içinde daralma olan bir kimse Yâ Rezzak ism-i şerifini 308 kere okumaya devam ederse, sıkıntısı gider, genişlik ve ferahlık kazanır.

Her kim Yâ Fettah , Yâ Rezzak isimlerini beraber her gün okursa, okuyan kişi kapalı kapılarını açar.

Her kim Yâ Fettah, Yâ Rezzak isimlerini beraber her gün okursa, okuyan kişi maddi sıkıntıya düşmekten korunur

Her sabah namazından sonra 308 kere "Ya Rezzâk celle celâlühû" denir, ardından da "İnnAllâhe Hüve'r-Rezzâku zü'l-Kuvveti'l-Metîn" okunursa, en kısa zamanda kazanç kapıları açılır. Ömür boyunca geçim sıkıntısı çekilmez.

Her gün 308 kere "Ya Fettâh, Ya Rezzâk celle celâlühû" zikrine devam den, her işinde başarılı olur.

21 gün yemekten önce "YA REZZAK" okuyan kimsenin zihni açılır, hafızası kuvvetli, anlayışı ince ve kolay olur.

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski