Gazeteci Hande Fırat kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi?

CNN Türk spikeri, Gazeteci Hande Fırat kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
hande fırat


Gazeteci Hande Fırat kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


HANDE FIRAT KİMDİR?

Hande Fırat, 10 Eylül 1974'te Ankara'da dünyaya geldi. Liseyi Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde okudu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Radyo Televizyon ve Sinema" bölümünden mezun oldu. İyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor.

Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında Kanal D'de staj yaparak başladı. Daha sonra NTV ve BRT'de çalıştı. 1999'da CNN Türk kadrosuna "Başbakanlık muhabiri" olarak dahil oldu. İlerleyen yıllarda kanalın Ankara Haber Müdürü oldu. 2011'de CNN Türk Ankara Temsilciliği, 2014'te Kanal D Ankara Temsilciğine getirildi. 2016 yılından itibaren Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini üstlendi.


Hande Fırat, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen kanlı FETÖ darbesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan facetime görüntülü arama üzerinden CNN Türk canlı yayınında konuk etti. Bu yayın ile darbe girişiminin seyri değişti ve halk sokaklara döküldü. Gelimşe, Fırat'ın başarısı olarak görüldü. Aynı yıl düzenlenen 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yılın Medya Olayı" dalında ödüle layık görüldü. Söz konusu aramanın gerçekleştirildiği telefon Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde Erdoğan'ın telefonunun yanında sergileniyor.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın.. 

Hande Fırat kiminle evli?

Hande Fırat İngilizce ve Fransızca biliyor. 2005'te Nehir isminde bir kız çocuğu dünyaya geldi. 5 Aralık 2017'de iş adamı Murat Özvardar ile evlendi.

Ayrıca resimle ilgilenen Fırat, 10 Nisan 2019'da CerModern'de 'Renklerdir Patlayan' adlı bir sergi açmış ve çizdiği 60 yağlı boya tablosunu sergilemiştir. Fırat'ın ayrıca 24 Saat adında da bir kitabı bulunuyor.

- Sitemizde yer alan diğer Cnn Türk ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski