İlker Başbuğ kimdir? kaç yaşında? aslen nereli?

İlker Başbuğ kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
ilker başbuğ

İlker Başbuğ kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


İLKER BAŞBUĞ KİMDİR?

Orgeneral İlker Başbuğ, 1943 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya gelmiştir. 1962 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1963 yılında piyade okulundan mezun olmuştur.

1971 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Başbuğ, 1973 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; Genelkurmay Plan Ve Harekat Daire Başkanlığında Proje Subaylığı ve Harp Akademileri Komutanlığında Öğretim Üyeliği yapmıştır.

Belçika/Brüksel’de NATO Uluslararası Askeri Karargahı (Ims)’nda İstihbarat Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 51. Piyade Tümeni 247 Nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral Rütbesi ile Belçika/Mons’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahında (Shape) Lojistik Ve Enfrastrüktür Daire Başkanlığı, Müteakiben 1 Nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 1993 Yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral Rütbesi İle Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı Ve Belçika/Mons’da Milli Askeri Temsil Heyeti (Nmr) Başkanlığı Görevlerini Yürütmüş, 1997 Yılında Korgeneralliğe Terfi Etmiştir. Korgeneral Rütbesi İle 2. Kolordu Komutanlığı Ve Milli Güvenlik Kurulu Genel sekreter Başyardımcılığı Görevlerinde Bulunduktan Sonra 2002 Yılında Orgeneralliğe terfi ttmiştir.


Orgeneral Rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş 30 Ağustos 2006 tarihinden geçerli olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Görevine Atanmıştır.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos 2008 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ getirildi.

Orgeneral Başbuğ, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl yürütmüş ve 30 Ağustos 2010 tarihi itibariyle emekli olmuştur.

İlker Başbuğ eşi kim?
Sevim Başbuğ ile evli olan emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un 2 çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski