Nihal Olçok kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi?

Nihal Olçok kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? hangi partili? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı.

Nihal Olçok kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? hangi partili? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı.


15 Temmuz şehitleri arasında bulunan, Şehit Erol Olçok'un eşi ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok'un hayatı hakkında merak edilenler..


NİHAL OLÇOK KİMDİR?

Nihal Olçok 1978 yılında Makedonya Üsküp'te dünyaya gelmiştir. Nihal Olçok (Süleymanoğlu), 1993 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte çalışan, ve AK Parti'nin unutulmaz reklamlarına imza atan, 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Şehit düşen Erol Olçok'un eski eşidir.

Nihal Olçok 1998 yılında Erol Olçok ile dünya evine girdi. Çiftin evlilikleri 2013 yılında bitti. Anlaşmalı olarak Erol Olçok'tan boşanan Nihal Olçok'un boşanmaları 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleşti.

Çiftin çocukları Şehit Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursun'un velayeti Erol Olçok'a verildi. Erol Olçok'un 15 Temmuz'da şehit olmasının ardından çocukları Cahar Şamil ve Emir Dursun'un vasiliğini amcaları Cevat Olçok aldı.


15 Temmuz'da oğlunu ve eski eşini şehit veren Nihal Olçok, "Şehitoğlu Şehit" adlı kitabını yayınladı. Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok 15 Temmuz darbe girişimine direnmek için köprüdeki gösterilere katılmıştı. Olçok ve oğlu FETÖ mensupları tarafından şehit edilmişti.

Nihal Olçok'un soyadı

Nihal Olçok 2013 yılında boşandıktan sonra 30 Kasım 2016'ya kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullandı. Eski eşinin şehit olmasının ardından mahkeme kararıyla tekrar Olçok soyadını kullanmaya başladı. Olçok ailesi Nihal Süleymanoğlu'nu Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ekibine katılınca 'soyadlarını' kullanmasına rızaları olmadığını bir açıklama ile duyurdu.

Nihal Olçok Hangi Partili

FETÖ davaları sebebiyle AK Parti'ye yönelik ağır eleştirilerde bulunan Nihal Olçok, Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'ne katıldı. Nihal Olçok Gelecek Partisi Kurucu Üyesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski