Nüfus bakımından dünyanın en küçük 10 ülkesi.

Nüfus bakımından dünyanın en küçük ülkeleri hangileri? İşte nüfusunu görünce şaşıracağınız dünyadaki en küçük 10 ülke..
Dünyanın en küçük ülkeleri


Nüfus bakımından dünyanın en küçük ülkeleri hangileri? İşte nüfusunu görünce şaşıracağınız dünyadaki en küçük 10 ülke..


Dünyanın en küçük 10 ülkesi

10. Nauru

Eskiden Pleasant Adası olarak bilinen, Nauru, Güney Pasifik'te bulunan bir ada ülkesi. Nauru yaklaşık 3000 yıl önce Mikronezya ve Polinezyalılar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış. Geçmişte 12 kabileye ev sahipliği yapan Nauru'nun günümüzde resmi bayraklarındaki 12 köşeli yıldız bu kabileleri temsil ediyor. Nauru yaklaşık 9.945 kişilik bir nüfusa sahip.

9. Tuvalu

Tuvalu, Büyük Okyanus'ta, dokuz adet mercan adasından oluşan Polinezya ülkesi. Avustralya ve Hawaii'nin arasında bulunan Tuvalu'nun nüfusu 11.323. Tuvalu, dünyada Vatikan, Monako ve Nauru'dan sonra en küçük; Vatikan'dan sonra ise en az nüfusa sahip ikinci bağımsız ülke. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'e üye olan en az nüfuslu ülke.

8. Montserrat

Nüfusu: 6,000

7. Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha

Nüfusu: 4,000

6. Falkland Adaları

Güney Atlas Okyanusu'nda Patagonya'nın 480 km doğusunda bulunan takımadalardır. Yaklaşık 12 bin kilometrekarelik yüzölçümüne sahip olan takımada Doğu Falkland, Batı Falkland ve 776 küçük adadan oluşuyor. Antartinaaltı okyanusal ve tundra iklimlerinin buluştuğu yerde bulunan adalarda 700 metreye ulaşan dağ zincirleri var. Nüfusu: 3,000.

5. Niue

Büyük Okyanus'ta kısmen Yeni Zelanda'ya bağlı ada. Nüfusu: 1,500

4. Tokelau

Büyük Okyanus'ta Yeni Zelanda'ya bağımlı bir ada ülkesi… Birçok küçük Okyanusya ülkesi gibi mercan adalardan oluşuyor. Tokelau’da toplam üç otel bulunuyor. Nüfusu: 1,100

3. Vatikan

Vatikan, İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi. Dünyanın yüz ölçümü olarak en küçük ülkesi. Yerleşik nüfus 500 civarındadır. Ama Vatikan, turistik bir yer olduğundan bu nüfus turistlerle 1.500'ü buluyor.

2. Pitcairn Adaları

Pasifiklerin ortasında, medeniyetten uzak bir ada Pitcairn Adaları. Bu adada yaşayan yerel halk ise Pitkernler. Adada ortalama 50 kişi yaşıyor. Üstelik 14 güne kadar da vize istemiyor.

1. Sealand

İngiltere'nin doğu kıyısına 6 mil uzaklıkta olan Sealand, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman uçaklarının hava saldırısını önlemek için İngiltere tarafından 550 metrekarelik alana inşa edilen bir deniz kalesi. Nüfusu: 27

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski