Fatih Terim kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Fatih terim kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
fatih terim


Fatih Terim kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi çocukları kızları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


FATİH TERİM NERELİ?

Fatih Terim 4 Eylül 1953 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. Türkiye'de "İmparator", İtalya'da "Grande" lâkaplı Türk teknik direktör ve defans mevkiinde oynamış eski milli futbolcudur. Babası Kıbrıs Türkü olan Terim 4 Eylül 1953 yılında Gökseliye'de dünyaya geldi.

Futbola Ceyhanspor'da başladı. Türkiye 2. Ligi'nde şampiyon olarak 1.Lige geçen Adana Demirspor'da sergilediği oyun ile herkesin ilgisini üzerine çekti ve bir sonraki sezon Galatasaray'a transfer oldu. 1985'te futbola veda edene kadar Galatasaray'da futbol oynayan Terim Galatasaray'da takım kaptanlığını da üstlendi.

Galatasaray'daki oyunculuk kariyeri boyunca yürüttüğü kaptanlığı sayesinde tüm zamanların en sevilen Galatasaray oyuncularından biri haline geldi. Galatasaray formasıyla 327 maç oynadı. Galatasaray'da oynadığı dönemlerde ligde şampiyonluk sevinci yaşayamadı.



Geçmişten günümüze Ankaragücü, Göztepe, Galatasaray, Fiorentina, Milan ve Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü olarak görev yapan Fatih Terim Türkiye’de İmparator, İtalya’da ise Grande lakabı ile anılmıştır. Terim 1982 yılında Fulya Terim ile evlenerek Merve ve Buse Terim isminde iki kız çocuğu olmuştur.

A Milli Takım'da ve Galatasaray'da sayısız başarılar ve şampiyonluklar elde eden Fatih Terim, İtalya'da AC Milan ve Fiorentina takımlarını çalıştırdı. Fatih Terim, son dönemde A Milli Takım ve Galatasaray arasında mekik dokudu.

Fatih Terim, 2016 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaşanılan prim krizi ile medyada günlerce haber konusu oldu. Fatih Terim, Arda Turan olmak üzere Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi tecrübeli isimleri takımdan kesti.

Fatih Terim eşi ve kızları

Fatih Terim'in Fulya Terim ile olan evliliğinden iki kızı bulunmaktadır. Buse Terim ve Merve Terim, ikisi de evli çocukları var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski