AHBAP Derneği Kimin? kime ait? anlamı ne? Kurucusu kim?

AHBAP Derneği kimin? kime ait? AHBAP'ın kurucusu kimdir? başkanı hakkında bilgi, Ahbap Platformu ne demek? kimlerden oluşur? Haluk Levent görevi ne? yöneticileri kimler?
ahbap


AHBAP Derneği kimin? kime ait? anlamı ne? AHBAP'ın kurucusu kimdir? başkanı hakkında bilgi, Ahbap Platformu ne demek? kimlerden oluşur? Haluk Levent görevi ne? yöneticileri kimler?


Sanatçı Haluk Levent öncülüğünde yardım faaliyetleri yürüten Ahbap Derneği, yardım kampanyaları ile vatandaşların takdirini kazanmaktadır.

AHBAP NEDİR?

Ahbap, Anadolu’da kültür hazinesini dönüştürücü birikimi, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirip geleceğe taşımak üzerine kurulan. Dayanışmaya, paylaşıma ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan bir işbirliği hareketidir.

SADECE YAŞAMA DEĞİL, YAŞAM HAKKI

Yaşama hakkı yemek, su, hareket kabiliyeti gibi canlının hayatını devam ettirebilmesi için gerekli asgari şartların sağlamasıdır. Yaşam hakkı ise sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda çağdaş olanaklara ulaşabiliyor olmasına denmektedir. Birey, kendinden öncekilerin dünyaya bıraktığı sorunların muhatabı olarak doğuyorsa, dünya kaynaklarına ve insanlığın bilgi hazinesine de ortak olarak doğuyor olmalıdır. Bu nedenle, her birey bedeli toplum tarafından ödenmekte olan sosyal, kültürel, hayati ihtiyaçlardan eşit olarak faydalanmalıdır. Ahbap, bu ihtiyaçlara acil erişim zorunda olanlar için, toplumsal dinamikleri ve dayanışma değerlerini harekete geçirerek, kısa/uzun vadeli çalışmalar yapmaktadır.


AHBAP GÖNÜLLÜSÜ NASIL OLUNUR?

Ahbap Ortak Değerlerini kabul ederek, şehirdeki çalışma grubu tarafından belirlenen kriterlere göre Ahbap Platformu’na kabul edilen her gönüllü ‘Ahbap’ olarak adlandırılmaktadır.

AHBAP DERNEĞİNİN AMACI NEDİR?

Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunmak. Toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına olabildiğince hizmet etmek. Yeni işbirliği modelleriyle ve projelerle çağdaş, sürdürülebilir yardımlaşma-dayanışma ağları oluşturmak. Yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik koşullarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

AHBAP YÖNETİM KURULU

- Haluk Levent
- Emrah Aydoğdu
- Emrah Gödeliner
- Murat Urgan
- Umut Demirci

Ahbap'a nasıl ulaşılır?

  • Ahbap İletişim Twitter sayfası için TIKLAYIN
  • Ahbap İnternet Sitesi İletişim Sayfası için TIKLAYIN
  • Ahbap Yardım Talep Sayfası için TIKLAYIN

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski