Bekir Develi kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? sözleri

Bekir Develi kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? mesleği ne? Bekir Develi biyografisi, hayatı hakkında bilgiler, Bekir Develi'nin özlü güzel sözleri
Bekir Develi


Bekir Develi kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? mesleği ne? Bekir Develi biyografisi, hayatı hakkında bilgiler, Bekir Develi'nin özlü güzel sözleri


Ramazan Ayı boyunca TRT1 ekranlarında her gün saat 18.15'te Ramazan Sevinci isimli programı sunan Bekir Develi'nin hayatı hakkında merak edilenler.


TRT1 Ramazan Programı


BEKİR DEVELİ NERELİ?

Bekir Develi 4 Haziran 1975 yılında Almanya'nın Bielefeld şehrinde dünyaya gelmiştir. Aslen Adana'lıdır. Ev hanımı bir anne ve terzi bir babanın oğludur. Ortaokul ve Lise öğrenimini Adana'da tamamladı. Ünversite eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünü okuyarak tamamladı. Samsun hayatı ona bir diploma, bir eş ve hayata dair çokça tecrübe verdi.

Bekir Develi 1,85 m. boyunda, 82 kilo ve İkizler burcudur.

Eğitimini aldığı alan haricinde nerdeyse her işi yaptı. Radyo spikerliği, ütücülük, kuyumculuk, tiyatro oyunculuğu, ticaret, eskimo satıcılığı.

Merhum Yrd. Doç. Dr Mete Tuncel'den oyunculuk ve sahne eğitimi aldı. Çeşitli kanallarda 600 bölüme yakın gezi, belgesel, yarışma programları sunuculuğu yaptı.


TRT1 ekranlarında yayınlanan Bekir Develi ile Annemin Yemeği isimli programı sunmuştur. Bugüne kadar 15 televizyon programı yapmış, bazı televizyon programlarının da canlı sunumunu üstlenmiştir. 2018 yılında "Allah Cümlemizi Korusun" isimli kitabını okur severler ile buluşturmuştur.

Bekir Develi evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sunduğu programlardan bazıları;

Kardeşlik Sofrası, El Alem Ne Der? Seçmen Ne Der? Anadolu Gezgin, Arife Tarif, Sütlü Kahve, Bayram Şekeri. Gez Göz Arpacık, İstanbul’da Ramazan, Dünya’da Ramazan, Ramazan Sevinci, Kim Bilecek, Keşif Zamanı ve Annemin Yemeği.

Bazı Bekir Develi Sözleri

Dindarlar kötü ve güvenilmez insanlar olsalardı bebeler camii önlerine bırakılır mıydı hiç? Siz hiç Diskoya bırakılan bebek gördünüz mü?

Sen azıcık sevseydin üstünü ben tamamlardım, vallahi yapardım.

Ve en çok konuştuğun değil, gün boyu söz biriktirip de gözlerine baktığında konuşamadığın kişidir aradığın.

Camide namaz kılarken, arka saflarda gülüşen koşturan çocuk sesleri yoksa, gelecek nesiller adına korkun.

Çıkarlarına dokunup tecrübe etmediğin kimseye DOSTUM deme..!

Herkes ne de çok konuşuyor.. Belki susup dinlesek biraz düzelecek her şey.

Kızının başörtüsüyle uğraştığın kadar oğlunun namazıyla da uğraş hacı amca.

Dünya'da affetmek için bahaneleri en kolay sadece ve sadece çok sevenler bulabilirler.

İçimde, elleri poşetlerle dolu işten dönen babayı kapıda karşılayan bir çocuğun sevinci.

Sizin olsun en pahalı arabalar, uzun otoyollar.. Bana çocukluğumu verin.. Bisküvilerimi, güllü lokumlarımı geri verin..


Otomatik oda parfümü gibi olan twitter kullanıcıları iyi ki var.. Durup durup bi tweet atıyorlar mis gibi kokular yayıyorlar..

Yapılan Anadolu programlarını aşağılayan ve basit görenlere şaşırmıyorum artık.. Onlar kendi ninelerinin örtülerinden de rahatsızlar.. 

O Ayetler eski sevgililerinize twitterdan laf sokasınız diye indirilmedi! Edep yahu..

Namaz kılıyor diye herkesi güvenilir sanma. Güzel bakanı seviyor, her mezardakini ölü, her nefes alanı yaşıyor sanmaman gerektiği gibi...

"Sizin dedeleriniz, sizin camilerden çıktığınız gibi camilere girerlerdi" 

Bence en zor tekerleme 'Seni Seviyorum' dur.. Çünkü söyleyebilmek hem beceri hem yürek ister.. Bir de kal darkar sartal karkal var. O kolay :)

Ve olmasaydı temiz insanlar.. Ne kadar kirlendiğimizi nasıl anlardık..?

Hani derin bir nefes alır, nasıl sevdiğini anlatacak uzun bir cümleye niyet edersin de.. Hep kazâya kalır ya. Öyle işte..

Takkemi takarım Camilere akarım Benim bedenim Benim kararım..:)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski