Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir? ne zaman neden öldü?

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Kimdir? nereli? ne zaman vefat etti?
Cemil Taşcıoğlu

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir? ne zaman neden öldü? nereli? biyografisi ve hayatı hakkında bilgi.


Koronavirüsten hayatını kaybeden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun ismi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesine verilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun oğlu Onur Taşcıoğlu'nun twitter üzerinden ettiği teşekkürü alıntılayarak yaptığı paylaşım..


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gören Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefat etti. İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in 'Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar. Maalesef bir hastadan kapmış olduğu koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı' diye andığı Cemil Taşçıoğlu, meslek hayatı boyunca çok önemli çalışmalara imza atmış bir isim.

Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, öğrencileri ve İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki akademisyenler ve çalışanların sevdiği bir isimdi. İşte, ömrünü bilime adayan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun hayat öyküsü.

Cemil Taşçıoğlu kimdir? nereli?

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı. Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşları tarafından "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak nitelendirilen Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.

İstanbul Tıp Fakültesinde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkıda bulundu.

Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Cemil Taşcıoğlu`nun "İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri", "Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam" adlarında kitapları olduğu biliniyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşcıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermiştir. Taşcıoğlu’nun ayrıca, çeşitli dergilerde yayınlanan birçok makalesi bulunmaktadır.

COVİD19 İLK VAKAYI TESPİT ETMİŞTİ!

Bütün ömrünü öğrencileriyle hastalarına adayan Prof. Dr. Taşcıoğlu, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim oldu.

Aynı zamanda Türkiye'deki ilk Kovid-19 vakasını da tespit eden isim olan Taşcıoğlu, 16 Mart'ta görülen ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle uzun yıllardır çalıştığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesine yatırıldı.

Prof. Dr. Taşcıoğlu, durumunun ağırlaşması üzerine 18 Mart'ta yoğun bakım ünitesine kaldırılarak solunum cihazına bağlandı.

Tedavisi çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürülen Taşcıoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 1 Nisan'da hayata veda etti. Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz..

- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski