Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu kimdir? aslen nereli?

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler..
Mehmet Çilingiroğlu


Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında coronavirüsü ile ilgili son gelişmeler konuşuldu. Programa Amerika’dan katılan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu söylenen bazı sözlere kızarak programı terk etti. Bunun üzerine program sunucusu Didem Arslan Yılmaz da Çilingiroğlu’na sinirlenerek "Katılmıyorsanız da katılmayın canım Allah Allah." dedi ve reklama gitti. Olay kısa sürede sosyal medya gündem olunca Mehmet Çilingiroğlu hakkındaki bilgiler merak konusu oldu.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu Kimdir?

Katıldığı bir programda; İlkokuldayken, öğretmeninin annesine, "Bu çocuktan hiçbir şey olmaz" dediğini ise gülümseyerek anlatan Çilingiroğlu, "Şimdi o hocam merak ediyorum, gidip bir ziyaret etsem, hayattaysa" demişti.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu canlı yayını terk etti. (izle)



Üç kardeş olan Çilingiroğlu'nun, kendisi gibi bir kardeşi daha doktor, diğeri ise öğretmendir.

Çocuklarının okumasında anne ve babalarının teşviklerinin büyük rol oynadığını söylüyor. Çok mutlu bir ailede büyüdüğünü belirten Çilingiroğlu, bu açıdan çok şanslı olduğunu söylüyor. Aslen Antalya doğumlu olan Prof. Dr. Çilingiroğlu 25 yılı aşkın bir süre ABD'de tıp alanında çalıştı. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı.

Üniversite eğitimini ise Hacettepe Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Arkansas Kalp Hastanesi’nde çalışmalar yürütmekte. Aynı zamanda BAU Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi olan Çilingiroğlu, geliştirdiği ‘lazerli akıllı optik tomografi’ yöntemiyle kalpte by-pass’a son verdi. Kalp damarlarındaki tıkanıklıkları, hastanın vücudunda kesik işlemi yapılmadan uygulayabiliyor. Prof. Dr. Çilingiroğlu, geliştirdiği tekniklerle sağlık alanında dikkatleri üzerine çekmektedir.

Mehmet Çilingiroğlu’nun kendi ağzından Amerika’da yaptığı çalışmalar:

”Halihazırda Amerika’nın hasta memnuniyeti ve hasta tedavisi sonuçları açısından en önde gelen Little Rock’taki ünlü Arkansas Kalp Hastanesin’deyim. Kendime ait 32 milyon dolarlık araştırma fonum bulunmakta. Ve ayrıca 25’in üzerinde girişimsel kardiyoloji alanında Amerika, Kanada ve Avrupa’da patentlerim var. 2012 yılından bu yana Arkansas Kalp Hastanesi’nde klinisyen hekim ve bilim adamı olarak çalışmalarıma devam ediyorum.’

- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski