Turkuvaz Medya Grubu Kimin? Kime ait? Sahibi kim?

Turkuvaz Medya Grubu Kimin? Kime ait? Sahibi kim?
Turkuvaz Medya Grubu


Turkuvaz Medya kimin, sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor? Sabah, ATV, A Haber, A Spor, Takvim gibi medya kuruluşlarını bünyesinde barındıran medya grubu şu an kimin elinde, kim tarafından yönetiliyor. Sabah ve ATV grubu bir zamanlar Dinç Bilgin'in elindeydi peki şimdi kimin elinde?


Turkuvaz Medya Grubu, ATV ve Sabah Grubu'nun 2007 yılında TMSF tarafından satılmasından sonra gelişen süreçte kuruldu.

Ciner Grubu'nun elindeyken TMSF'ye geçen grup daha sonra satılığa çıkarıldı.

TMSF, Sabah ve ATV Grubunu 1 milyar 100 milyon liraya Merkez Medya Grubu olarak bilinen Ahmet Çalık'ın şirketine satıldı.

Merkez Medya grubu daha sonra Turkuvaz Medya Grubu olarak isim değiştirdi.

Turkuvaz Medya Grubu'nun bünyesined, ATV, ATV Avrupa, Yeni Asır TV, adlı televizyon kanalları, Radyo Turkuvaz, Romantik Radyo adlı radyo istasyonları, Sabah, Takvim, Yeni Asır ve Fotomaç adlı gazeteler bulunuyor.

Turkuvaz Medya Grubu, 2013 yılında el değiştirdi.
Aynı zamanda enerji sektöründe büyük yatırımları bulunan Çalık Grubu, Turkuvaz Grubu'nu birçok sektörde faaliyet gösteren Kalyoncu Gruba satıldı.

Kalyoncu Grup, daha sonra 2018 yılında Doğan Holding bünyesinde bulunan D&R adlı kitap-hobi mağazasını da bünyesine kattı.

Grubun içinde bulunan kuruluşlar:

Dergiler: Cosmopolitan, CosmoGirl, Harper’s Bazaar, Esquire, Auto Motor & Sport, Sinema, Türkiye Forbes, Sofra, Bebeğim ve Biz, House Beautiful, Home Art, Global Enerji, Transport, Touch İstanbul aylık.

Aktüel, Şamdan, Para ve Otohaber ise haftalık. Satışın ardından bu dergilerden Aktüel, Cosmo Girl, Sinema, Touch İstanbul, Auto Motor, Transport ve Global Enerji kapatıldı.

Turkuvaz Medya Grubu, The New York Times ve Mael Business Group ile Çin’in prestijli dergisi China Today’i de Türkiye’de yayınlıyor.

TV Kanalları: ATV, ATV Avrupa, A Haber, Yeni Asır TV, İzmir TV, Minika TV, Minika Çocuk, Minika GO

İnternet Siteleri: sabah.com, takvim.com, ahaber.com, Sabah TV (web TV), Caferuj (kadın ve yaşam sitesi)

Radyo Kanalları: Romantik Radyo

Kalyoncu Grup kimindir? sahibi kimdir?

Kalyoncu Grup 1940'lı yıllarda Mehmet Kalyoncu tarafından kuruldu. Mehmet Kalyoncu, şirketi müteahhitlik üzerine kurmuştu. Daha sonra yaklaşık 30 yıl geçtikten sonra oğulları Hasan Kalyoncu ve Orhan Cemal Kalyoncu kardeşler, 1974 yılında güçlü ilkeler ve büyük idealler ile Kalyon İnşaat'ı kurdu.

Yurt içi ve yurt dışı projeleriyle Türkiye'nin en istikrarlı büyüyen kurumlarından biri haline gelen Kalyon Holding; topluma, çevreye ve ekonomiye değer katmaya devam ediyor. Yurt dışında da Katar, Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan ve Irak gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede altyapı ve üstyapı projeleri yürüten Kalyon Holding, faaliyet alanını her geçen gün genişletiyor, global bir marka olma yolunda ilerliyor.

HASAN KALYONCU KİMDİR?

Hasan Kalyoncu, 1949 yılında Trabzon Çaykara’da doğmuştur. Babası Mehmet Kalyoncu’dur. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.

ÖMER FARUK KALYONCU KİMDİR?

Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Kalyon İnşaat'ın yönetim kurulu başkan ise amcası Orhan Cemal Kalyoncu'dur. Ömer Faruk Kalyoncu, 1977 yılında doğmuştur. Aslen Trabzon Çaykara’lıdır. Annesi Nevin Kalyoncu, Babası Hasan Kalyoncu’dur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski