Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar Kimdir?

Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar Kimdir?
Ali Çınar


Turkish Heritage Organization THO Başkanı Ali Çınar Kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler..


Turkish Heritage Organization THO nedir?

ABD-Türkiye ikili ilişkilerinde önemli konular ve Türkiye'nin uluslararası toplumdaki rolü hakkında tartışma ve diyalogu geliştirmek için çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

ALİ ÇINAR KİMDİR?

THO (Turkish Heritage Organization) Başkanı Ali Çınar hayatının çoğunu Türk Amerikan nedenlerine adadı ve ABD-Türkiye ilişkilerini ilerletmek için THO'ya katıldı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (FTAA) Başkanı ve Türk Amerikan Derneği Meclisi'nin Kuzeydoğu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kongre üyesi Yvette Clarke, Cinar'ın FTAA liderliğini övdü ve önderliğinde “bu Federasyon toplumumuzda tanınmış ve saygın bir kurum haline geldi” dedi.

THO'ya katılmadan önce Çınar işadamı ve gazeteci olarak çalıştı. Kariyeri boyunca, Cinar en iyi küresel müşteriler ve temsilci ağları için iş programları geliştirdi ve uyguladı. THO'ya katılmadan önce Western Union ve Concord Industries'de görev aldı. Birleşmiş Milletler ve ABD Dışişleri Bakanlığı ile güvenilir bir muhabirdir ve Washington Post, Dünya İlişkileri, Washington Times, ABD Haberleri, SAIS (John Hopkins Üniversitesi Yayını), The Hill, Daily Caller, Hurriyet Daily gibi uluslararası yayınlarda yayınlanmıştır. News, Daily Sabah ve Turk of America.

Ali Çınar 2016 ve 2017 yıllarında ABD Dışişleri Kongresi Alt Komitesi'nde ifade verdi. PBS Haber Saati, CBNC, FOX Business, Fox News Radyo, Bloomberg TV, Bloomberg Radyo, BBC TV, BBC Radyo, NewsMax TV, Al Jazeera İngilizce, Kanada TV, Al Jazeera Arapça, I24 Haber, Amerika'nın Sesi, Fransa 24, CGTV, SkyNews, CNN Türk, NTV, Haberturk TV, Bir Haber, TRT Haber, Ekotürk TV, TRT Dünya ve Halk TV.

Kariyeri boyunca Çınar, Türk Amerikan Derneği Meclisi, Junior Chamber International'ın En Başarılı 10 Gençinden (JCI) biri ve Yılın En İyi 50'sinden biri tarafından Yılın Lideri de dahil olmak üzere bir dizi ödül kazandı. Türk Amerika Etkileyen Türk Dergisi.

2019 yılında Ellis Adası Şeref Madalyası ile ödüllendirilen Ali Çınar, 30 yıldan uzun bir süredir bu ünvanı alan en genç Türk Amerikalı oldu ve yakın zamanda NYPD MT&S tarafından "Toplum Hizmetleri Ödülü" aldı.

İstanbul Üniversitesi'nden lisans eğitimini tamamladıktan sonra Çınar eğitimine devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. New Haven Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlarken İletişim Departmanı ve Mesleki Etik Merkezi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

Bu süre zarfında Uluslararası Öğrenciler Birliği Başkanı olarak da görev yaptı ve “Üstün Uluslararası Öğrenci” ödülüne layık görüldü.

Çınar, Harvard Üniversitesi, MIT ve New York Üniversitesi'nden çeşitli yönetici işletme sertifikaları almıştır.

Türk-Amerikan ilişkileri üzerinde uzman ve stratejist olarak çalışmaları, yazıları ve konuşmaları var.

Yakın zamanda Amerikan Kongresi Dış İlişkiler Komitesi’nde Türkiye lehine 2 defa konuşmacı olarak katıldı ve birçok Amerikan medya kanalında Türkiye’nin haklı tezlerini savundu.

Amerika’daki Türk dünyasının güçlenmesi için birçok projede yer alan Çınar, çeşitli yayın kuruluşlarında yazmanın yanı sıra Birleşmiş Milletler ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı onaylı basın kartlarına sahip bir gazeteci olarak Türk-Amerikan ilişkilerini yakından izleyen isimlerden birisi olarak, en önemli referans kaynağı olarak görülüyor.

40’ın üzerinde başarı ve teşekkür ödülü olan Çınar, 2009’dan bu yana ABD’de resmi onaylı noterdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski