Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgi.
Prof Dr Hasan Basri Yalçın

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgi.


Son zamanlarda katıldığı televizyonlardaki yaptığı çarpıcı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler uzmanı akademisyen Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'ın hayatı merak ediliyor.

Hasan Basri Yalçın Türk Gazeteci Yazar, köşe yazarı ve öğretim üyesidir. Siyasal alanda kaleme aldığı kitaplar ve köşe yazıları ile internet kullanıcıları tarafından aranmaktadır.

HASAN BASRİ YALÇIN KİMDİR?

Hasan Basri Yalçın 1973 İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen nereli olduğu bilgisine henüz ulaşılamamıştır. Eğitim hayatına İstanbul’da başladı. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitimine devam etti. Ardından Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Doktora eğitimini 2011 yılında University Cincinnati’de Siyaset Bilimi alanında "The Strugle of Autonomy: A Realist Theory of İnternational Relations" tez çalışmalarıyla tamamladı ve 2012 yılında Türkiye’ye döndü.


Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfında bilim adamı, aynı zamanda araştırmacı ve analist uzmanı olarak görev yaptı. Çeşitli ulusal gazetelerde köşe yazıları kaleme aldı. 2018 yılında Sabah Gazetesi çatısı altında köşe yazarlığı yapmaya başladı. Günümüzde İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak kariyerini sürdüren Hasan Basri Yalçın Uluslararası ilişkiler teorisi, uluslararası güvenlik, strateji, NATO ve sosyal bilimler felsefesi alanında kapsamlı çalışmaları ile birlikte SETA Vakfı Strateji Araştırmaları Direktörü olarak görevini icra etmektedir.

hasan basri yalçın hoca hakkında bilgi
Siyaset Bilimci Hasan Hasri Yalçın

Hasan Basri Yalçın akademik yayınlarının yanı sıra 4 kitap kaleme aldı. Yazar Hasan Basri Yalçın istanbul'da yaşamaktadır.

Hasan Basri Yalçın kitapları

  • Küresel ve Bölgesel Aktörlerin Suriye Stratejileri
  • Ulusal Güvenlik Stratejisi
  • Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi
  • Avrupa’da PKK Yapılanması
Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın halen 24TV'de Hafta içi her gün 20:00'de "Brifing Saati" isimli programı sunmaktadır.

- Sitemizde yer alan diğer 24TV ekran yüzleri için tıklayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski