Gazeteci Kemal Öztürk kimdir? nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Kemal Öztürk kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Gazeteci Kemal Öztürk


Gazeteci Kemal Öztürk kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?

Kemal Öztürk, 1969 yılında Ağrı’da dünyaya gelmiştir. Orta öğrenimini Sakarya’da tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirmiştir. Henüz öğrenci iken çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler yayınlattı. 1995 yılında ise Yeni Şafak Gazetesi’nde gazetecilik hayatına başladı. Öztürk, 1997 yılında Kanal 7'ye transfer oldu ve televizyon haberciliğine başladı.

Haberciliğin yanı sıra belgesel hazırlamaya başlayan Öztürk’ün ilk belgeselinin ismi Sarıkamış'tı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu edinen bir belgesele imza attı. Bu belgesel Erdoğan'ın hayatını konu alan ilk belgesel olma özelliğini taşıyor. Sonrasında sırasıyla "İlk Meclis", "Yemen", "1999 Depremi", "Türkiye’de kadın hareketi tarihi ve Halide Edip", "Osmanlı Modernleşmesi" ve "Pera" gibi birçok belgesele imza attı. Kemal Öztürk, 1999 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın en iyi belgesel ödülüne layık görüldü. 1999 yılında Amerika ve Kanada’ya giderek yabancı dil eğitimi aldı ve belgesel alanında araştırmalar yaptı.
Ankara'ya adımını ilk kez 2003 yılında atan Öztürk, TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. İki yıl sonra TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. 2008 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığı görevine getirildi. İki yıl boyunca Erdoğan’ın basınla ilişkilerini koordine etti.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı. 1 Aralık 2014 tarihinde kendi deyimiyle “kişisel prensip ve ilkeleri” nedeniyle, AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevinden istifa etti. 1 Ocak 2015 tarihinde yeniden ilk gazetecilik tecrübesini yaşadığı Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarı oldu. 18 Şubat 2015 tarihinde de Katar’ın önemli gazetelerinden Al Şark Gazetesi’nde yazıları yayımlanmaya başladı. 8 Mayıs 2019 tarihine gelindiğinde Kemal Öztürk, Yeni Şafak'a yazdığı yazının yayınlanmamasının ardından twitterdan istifa ettiğini duyurdu.

Gazeteci Kemal Öztürk günümüzde halen Habertürk yazarı ve Habertürk Tv yorumcusudur.

Bir süre ne yapacağı merakla beklenen Kemal Öztürk, kendi ismi ile açtığı youtube kanalı ile dijital medyaya adımını attı. Şu sıralar devam eden youtube projesinde farklı birçok konuda videolar yayınlıyor.

İyi derecede İngilizce bilen Kemal Öztürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sitemizde yer alan diğer HaberTürk ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski