La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim fazileti.

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim ne demektir? la havle vela kuvvete fazileti La havle duası anlamı nedir? Faziletleri nelerdir? Kaç kere okunmalı? Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı
la havle vela kuvvete ne demek


La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim ne demektir? la havle vela kuvvete fazileti La havle duası anlamı nedir? Faziletleri nelerdir? Kaç kere okunmalı? Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı hakkında bilgiler.


Çok büyük bir dua ve zikir olan "La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" duasını okumakta büyük faziletler vardır. Birçok derde deva olan bu dua sıkıntıda olan kul ile rahmeti sonsuz Yüce Mevla’sı arasında adeta bir köprü görevi görmektedir. Görülen zulüm, afet, sihir, büyü, sıkıntıdan ve sayamayacağımız kadar birçok konuda bu dua çok tesirli ve faydalıdır. Bir kulun tek yapması gereken samimi bir kalp ile yüce Mevlasına ulaştırmaktır.

Zira hiç bir iş Mevla’mıza güç değildir ve Yüce Mevla’mız şüphe yok ki kullarını çok sevmektedir. Bu büyük dua ise bu yardıma güzel bir vesile olmaktadır.

Arapça Yazılışı: لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

Türkçe okunuşu ise şöyledir:
LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM.

Bu güzel duanın anlamı ise şöyledir:

“BÜTÜN GÜÇ VE KUVVET, YALNIZCA EN YÜCE VE EN BÜYÜK OLAN ALLAH’IN (C.C.) YARDIMIYLA ELDE EDİLİR.”

Bir kul bu duayı okuyarak yüce Mevlamıza şunları ifade etmektedir: “Yüce Allah’ım! Senin sonsuz yardımın olmadan ben asla bir şey başaramam. Ve bu aciz kulunun senden başka dayanacağı, yardım dileceği bir şeyi yoktur”

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim kaç kere okunmalı?

Bir çok İslam alimi bu büyük dua hakkında çeşitli uygulamalar belirtmektedir. La havle vela kuvvete duasının okuma adeti hakkında alimlerimiz tarafından en yaygın okunma şekli 1000 kere okunmak şeklindedir. Tabi gönülden geldiğince söylenebilir ki gönülden geldiğince söylemekte de ayrı bir güzellik vardır. Örneğin sıkıntılı bir durum olduğunda veya sinir hali olduğunda ve hatta büyü, sihir, muska gibi şeylerden korkulduğunda söylemekte hayırlar vardır.

Hz. Peygamber Aleyhisselam, Hz. Ali Efendimize hitaben şöyle buyurmuştur:

“Ya Ali! her ne zaman bir darlğa ve sıkıntıya düşersen, bir bela ve musibete uğrarsan şöyle dua et.”

“Bismillahirrahmanirrahim.Vela havle vela kuvvete İlla billahil aliyyil”Azıym.”

Bu dua (99) derde devadır. Bunlardan en küçüğü kalpteki sıkıntıdır.

Mesela gönül sıkıntısını hiç bir maddi ilaç gidermez; O zaman bunun ilacı duadır.

Her kim günde 100 defa okursa fakirlik ve yoksulluk yüzü görmez. Kazancında bereket, rızkında bolluk olur.

Yatarken söylemelerinde dünya belaları ve musibetleri kendisinden uzaklaşır.

Sabahleyin söylemelerinde Cenab-ı Hakkın gazabından emin olurlar.  Cenab-ı Hakk'ın rızasına ermeye namzed ve hak kazanırlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski