Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Mesut Hakkı Caşın


Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


MESUT HAKKI CAŞIN KİMDİR?

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, 1956 İzmir doğumludur, aslen İzmir'lidir. İlköğretim, Ortaokul ve Lise eğitimini doğup büyüdüğü şehir İzmir’de tamamlamış ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

Mezuniyetin ardından Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans, Texas San Antonio College’de Amerikan Anayasa Hukuku ile devam etmiş ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Uluslararası Güvenlik Stratejileri ve Silahsızlanma konusu üzerine doktorasını tamamlamıştır.

Mesut Hakkı Caşın Türk Hava Kuvvetlerinin bir çok üssünde farklı görevlerde yer almıştır. 1988’de USAF’ın F-16 savaş uçakları projesinde de görev alan Prof. Mesut Hakkı Caşın 1999 yılında ise, Türkiye Genel Kurmay Plan ve Prensipler Başkanlığı Uluslararası Antlaşmalar Tetkik Subaylığı görevinden emekli olmuştur.

2002 yılında Rus İmparatorluk stratejisi kitabı Doçent, 2008’de ise Uluslararası Terörizm çalışması ile profesör olmuştur. Günümüzde Özyeğin Üniversitesi, Harp Akademileri Komutanlığı, Hava Harp Okulu bünyesinde uluslararası ilişkiler ve uluslararası hukuk disiplinlerinde lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri veren Mesut Hakkı Caşın evlidir ve bu evliğinden üç çocuğu vardır.

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın ayrıca Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesidir.

Bugüne kadar Türkiye’de bir çok dergi ve gazetede politika yazarlığı yapan Hakkı Caşın İstanbul Barosu, Arı Harekatı, ABD Barosu, HASEN ve TÜDAV’da üyedir.

Avrupa Birliği Savunma ve Dış Politikası, Rus İmparatorluk Stratejisi, Uluslararası Terörizm ve Avrupa Birliği’nin Siyasal ve Ekonomik Temelleri, Modern Uluslararası Hukuk ve II. Dünya Savaşı Tarihi isimli kitapların yazarıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski