Gazeteci Nihal Bengisu Karaca kimdir? nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca kimdir? aslen nereli? evli mi? eşi kim? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Nihal Bengisu Karaca


Gazeteci Nihal Bengisu Karaca kimdir? aslen nereli? evli mi? eşi kim? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


NİHAL BENGİSU KARACA KİMDİR?

Nihal Bengisu Karaca 1972 yılında Gümülcine doğumlu cerrah bir babanın kızı olarak Ankara'da dünyaya geldi. Kayseri İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Bir süre Kanal 7'de metin yazarlığı ve programcılık yaptı. 1996 yılında Aksiyon'da kültür sanat editörlüğü görevine gelerek sinema eleştirileri yaptı, kültür, edebiyat ve toplum eksenli dosya ve röportajlar kaleme aldı.

2002 yılında Zaman'a geçmiş ve burada kültür sanat sayfasında sinema eleştirilerini sürdürmüştür.

2007 yılında Radikal gazetesinde yazdığı "Bir mütesettirin tatil güncesi" yazısı ile gündeme gelmiş ve bu yazısı ile yankı uyandırmıştır. Bunun üzerine Hürriyet yazarı Ayşe Arman kendisi ile bir röportaj yapmıştır. 2009'da Ayşe Arman babasını kaybetmesi üzerine başsağlığı mesajı göndermesinin ardından ikili, "iki farklı mahallenin temsilcisi" sıfatı ile iki bölümlük yeni bir söyleşi yapmışlardır.

Şubat 2009'da Zaman'dan ayrılıp Gazete Habertürk'e geçti. Şu anda Habertürk gazetesinde yazarlığa devam etmektedir.

Gazete Habertürk'e geçmesinden sonra Ahmet Hakan Coşkun ile kıyaslanan yazar, Habertürk'teki ilk ayındaki "Maktulün bir femme fatale olarak portresi" adlı yazısının ardından sert eleştiriler alması ve aynı gazetedeki bazı yazarlarla tartışmak zorunda kalmasını "... bunları hak ettiğimi düşünmüyorum. Kırgınım ve kızgınım." şeklinde değerlendirmiş ve "Maktulün bir femme fatale olarak portresi 2!" adlı yeni bir yazı kaleme almıştır.

Halen Gazete Habertürk'teki köşe yazılarını sürdüren yazarın "Yanardağda Pişirilir, Totemle Servis Yapılır" adlı bir kitabı ve "Kadın Oradaydı" adlı kitapta "Büyük filmin esas kızı: Havva" adlı bir çalışması bulunmaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Nihal Bengisu Karaca kiminle evli?

Nihal Bengisu, Psikiyatr Ender Karaca ile evli olup, çiftin bir erkek çocukları vardır.

Nihal Bengisu Karaca, 3 Nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.

Sitemizde bulunan diğer HaberTürk ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski