CHP Genel Başkanı Özgür Özel aslen nereli? mesleği ne? kaç yaşında?

Özgür Özel kimdir? aslen nerelidir? mesleği nedir? kaç yaşında? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Özgür Özel

Özgür Özel kimdir? babası aslen nerelidir? eşi kim? mesleği nedir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hayatı hakkında merak edilenler..

ÖZGÜR ÖZEL ASLEN NERELİ?

Özgür Özel 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa'da dünyaya gelmiştir. Aslen Manisa'lıdır. İlkokulu Manisa'da tamamlayan Özel, daha sonra İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nde eğitimini sürdürdü. Bir süre sonra Manisa Lisesi'ne geçiş yaptı. Ege Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Özel, 1997 senesinde buranın Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite mezuniyetinden sonra, 2011 senesinde siyasete atılana dek serbest eczacılık yapan Özel, 2007 senesinde Türk Eczacılar Birliği'nin yönetim kuruluna girdi.


2009 Yerel Seçimlerinde CHP'nin adayı olarak Manisa Belediye Başkan Adayı olan Özel, oyların çoğunluğunu alamadı ve seçilemedi. İlk defa 2011 senesinde Türkiye Genel Seçimlerinde CHP Manisa Milletvekili olarak meclise girdi.

2014 senesinde düzenlenen Yerel Seçimlerde yeniden Manisa Belediye Başkan Adayı oldu ve yine seçilemedi.

Kasım 2015 seçimlerinde tekrar CHP Manisa Milletvekili olarak seçilen Özel, 18. CHP Olağanüstü Kurultayı'nda CHP parti meclisi üyesi seçildi. Aynı sene CHP grup başkanvekili oldu.

Özgür Özel, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından Manisa'dan tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP Manisa Milletvekili olarak seçilmiştir.

5 Kasım 2023 tarihinde 2. tura kalan seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 276 oy farkla CHP genel başkanı olarak seçilmiştir.

Özgür Özel kiminle evli? eşi kim?

Özgür Özel, Didem Özel ile evli ve İpek isminde bir kız çocukları vardır. iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Özgür Özel'in babası aslen nereli?

Özgür Özel'in babası Talat Özel aslen Manisalı'dır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski