Prof. Dr. Ahat Andican kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Ahat Andican kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Prof Dr Ahat Andican

Prof. Dr. Ahat Andican kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.



AHAT ANDİCAN NERELİ?

Ahat Andican 1 Nisan 1950 tarihinde Afganistan'ın Kunduz şehrinde dünyaya geldi. henüz 1 yaşındayken Türkiye'ye gelip Konya'nın Akşehir ilçesine yerleşmişlerdir. İlk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladı. Daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
 
Ahat Andican İyi Parti İstanbul Milletvekilidir.

1980 yılında Genel Cerrahi Uzmanı, 1984 yılında Doçent ve 1991 yılında profesör olarak çalıştı. Meslek hayatının yanı sıra Türk Dünyası, Doğu Bloku ve Türk ilişkilerinin kurulmasında öncülük yaptı. 

1995 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi. 1996'da Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi.


1997-1999 yılları arasında Türk topluluklarından sorumlu devlet bakanlığı ve hükümet sözcülüğü yaptı. Ayrıca Haziran 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden İstanbul 2. bölge milletvekili adayı olmuş fakat seçilememiştir.

İYİ Parti'nin kurulmasıyla İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İstanbul milletvekili seçildi. 8 Temmuz 2018 tarihinde TBMM İYİ Parti Grup Başkanı seçildi ve 8 Kasım 2018 tarihinde grup başkanlığı görevinden istifa etti. Öte yandan Değişim Sürecinde Türk Dünyası ve Cedidizm’den Harice Türkistan Mücadelesi isimli iki kitap yazmıştır.

İstanbul Başakşehir'de adını taşıyan bir ortaokul bulunmaktadır.

Ahat Andican evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski