er-Rahman esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

Allah’ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsnasından olan Ya RAHMAN ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? Er RAHMAN Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?
er Rahman


Allah’ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsnasından olan Ya RAHMAN ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? Er RAHMAN Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?


ER RAHMAN ESMASI

ER-RAHMAN:
Dünyada, iyi-kötü, zengin-fakir, küçük-büyük, mümin-kafir ayırt etmeden bütün mahlukata muhtaç oldukları rızkı veren, himayesi altına alıp besleyip büyüten demektir.

Er Rahman Ebced Değeri ve Zikir saati:

Ebced değeri (298), zikir saati güneş, günü pazardır.

Er Rahman esmasının Özellikleri ve faydaları:
Bu ismin zikriyle meşgul olan kimsenin üzerinden dünya stresi, sıkıntısı ve bunalımı kalkar. İçine huzur ve rahatlık, gönlüne yumuşaklık dolar.

Sürekli okumayı adet edinen kimsenin istek ve ihtiyaçları yerine gelir. Cenab-ı Hakk’ın lutuf ve keremlerine mazhar olur.

Cimri bir kimseye okunursa cömertleşir.

Sürekli okuyan kimse, makam ve mevki sahiplerinin yanında makbul bir kimse olur. İstediği işi olur. Çok kere denenmiş ve her devasında beklenen sonuç alınmıştır.

Bu mübarek isim, mübarek aylardan birinde, bir kap içine yazılıp yağmur veya memba suyu ile bozularak, içinde eşkiyalık ve kötülük bulunan kimselere içirilirse, kalbinden kötülük ve eşkiyalık kalkar, yumuşar.

Cuma günü ikindi namazından sonra "Ya Allah, Ya rahman" zikrine devam eden kimse, güneş battıktan sonra Allah’tan ne isterse, isteği yerine gelir.

Bir kimsenin kalbini kazanmak ve sevgisini kazanmak isteyen kimse, o kişinin isminin harflerini tek tek kesik harflerle bir kağıt üzerine yazıp, sonrada aynı şekilde Rahman ismi yazar ve harflerini birbirine karıştırıp üzerine (774) “Ya rahman” okursa Allah’ın izniyle isteği yerine gelir, arzu ettiği sevgiyi ve dostluğu kazanır. Günde (100) kere zikredenin kalbinde merhamet duyguları gelişir.

Rahman ismini (298) kere yazıp üzerinde taşıyan, her türlü bela ve afetlerden kurtulur. Bu miktarda yazıp, evde saklansa, ev sahibi, şerden hayra, kötü ahlaktan güzel ahlaka döner.

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski