Ali Mahir Başarır kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Ali Mahir Başarır


CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Hukukçu, Serbest Avukat, Siyasetçi, 27. Dönem Mersin Milletvekili.


ALİ MAHİR BAŞARIR KİMDİR?

Ali Mahir Başarır 1975 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelmiştir. Baba adı Abdullah, anne adı Gülseren. İlk, orta ve lise öğrenimini Tarsus’ta tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus ilçe örgütüne, 1992 yılında, kurucu ilçe üyesi olarak üye oldu. O tarihten bugüne kadar gerek Mersin örgütlerinde aktif olarak çalıştı. İngilizce biliyor.

2001 yılından itibaren Başarır Hukuk Bürosunun kurucusu olarak avukatlık mesleğini icra etti. Ceza Hukuku alanında çalışmaları oldu. 1992 yılında CHP Gençlik Kolları Kurucu Üyesi oldu. ÇYDD ve HATİAB derneklerinde üyelik yaptı. Maltepe Spor Kulübü ve Kartal Spor Kulübünde yönetici olarak görev aldı.

Av. Ali Mahir Başarır, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 27. Dönem Mersin Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Anayasa Komisyonu Üyesidir.

Ali Mahir Başarır, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından Mersin'den tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP Mersin Milletvekili olarak seçilmiştir.

İngilizce bilen Başarır, Av. Sebla Başarır ile evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski