Ali Babacan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? çocukları ve eşi kim?

Ali Babacan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? DEVA Partisi genel başkanı Ali Babacan'ın eşi kim? kızı kim? oğlu kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Ali Babacan

Ali Babacan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? DEVA Partisi genel başkanı Ali Babacan'ın eşi kim? kızı kim? oğlu kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.



ALİ BABACAN NERELİ?

Ali Babacan 4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Babasının adı Hilmi, annesinin adı ise Güner'dir. İşletmeci ve Endüstri Mühendisidir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirmiştir. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme Dalında tamamlamıştır.


ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61 ve 62. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

2018 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimleri için milletvekili adaylığı için başvuru yapmadı. 8 Temmuz 2019'da AK Parti'den istifa etti. 2020 yılında DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) 'ni kurdu. Halen DEVA Partisi Genel Başkanıdır. Çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Ali Babacan'ın eşi Ülkü Zeynep Babacan
Ali Babacan'ın eşi Ülkü Zeynep Babacan

Ali Babacan'ın eşi kim?

Ali Babacan'ın eşi olan Ülkü Zeynep Babacan, Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde tahsil gördü. Üniversite yıllarında Ali Babacan'ın kardeşleri olan BetülTuğba ve Merve ile yakın arkadaştı. Ali Babacan, öğrenimini tamamlayıp ABD'den döndüğünde kız kardeşleri aracılığıyla Ülkü Zeynep Babacan ile tanıştı ve çift 1995 yılında evlendi. Çiftin, Kerem, Fatma Dilara ve Emir adlarında üç çocukları vardır.

Ali Babacan'ın kızı kim?

Ali Babacan'ın kızı Fatma Dilara Babacan 1 Şubat 2003 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski