Arya ne demek? Arya isminin kısaca anlamı nedir?

Arya ne demek? Arya isminin anlamı nedir? Arya adı kuranda geçiyor mu? Arya ismi hakkında kısa bilgiler. Arya isminin anlamı hakkında merak edilenler..
Arya ismi


Arya ne demek? Arya isminin anlamı nedir? Arya adı kuranda geçiyor mu? Arya ismi hakkında kısa bilgiler. Arya isminin anlamı hakkında merak edilenler..


Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken en çok araştırdıkları isimlerden biri de Arya olarak öne çıkmaktadır. Arya isminin anlamını merak eden ebeveynler Arya isminin anlamı nedir? Arya ne demektir? Arya ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.

Arya isminin anlamı ne?

Opera eserinde solistlerden birinin orkestra eşliğinde söylediği, kendi içinde bütünlüğü olan şarkı. Arya ismi soyluluğu ve asaleti ifade eder. Bu isme sahip olan kimseler, azimli, kararlı ve sebatkar kimselerdir.


TDK’nın kişi adları sözlüğünde Arya diye bir isim yoktur. Diğer güvenilir isim sözlüklerinde Hint-Avrupa kökenli ve üniseks (kız ve erkek) ismi olarak geçen Arya’nın manası aşağıdaki 3 maddeyle ifade edilmiştir.
  1. Operalarda solistlerden birinin orkestra eşliğinde söylediği, genellikle kendi içinde bütünlüğü olan parça.
  2. Bir opera yapıtında ya da oratoryoda ezgi.
  3. opera eserinde solistlerden birinin orkestra eşliğinde söylediği,kendiiçinde bütünlüğü olan şarkı. denizcilikte de kullanılan bir terim. hind. avrupa kültüründe soylu anlamında kullanılıyor.
  4. M.Ö.1800’lü yıllarda İç Asya çevresinden Hindistan’a gelen bir topluluk.

Arya ismi Kuran'da geçiyor mu?

Arya ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski