Emir ne demek? Emir isminin anlamı nedir? Kuran'da geçiyor mu?

Emir ne demek? Emir isminin anlamı nedir? Emir adı kuranda geçiyor mu? Emir ismi hakkında kısa bilgiler. Emir isminin anlamı hakkında merak edilenler..
emir


Emir ne demek? Emir isminin anlamı nedir? Emir adı kuranda geçiyor mu? Emir ismi hakkında kısa bilgiler. Emir isminin anlamı hakkında merak edilenler.


Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken en çok araştırdıkları isimlerden biri de Emir olarak öne çıkmaktadır. Emir isminin anlamını merak eden ebeveynler Emir isminin anlamı nedir? Emir ne demektir? Emir ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.

Emir isminin anlamı ne?

Erkek çocuklarına isim olarak verilen Emir, emretmek kökünden türetilen Arapça bir kelimedir. Abbasi devletinde devletin başı anlamında kullanılmaktadır. Sözcük hükümdar, kumandan anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda bir toplumun başı, yöneticisi anlamını içerir.

Emir sözcüğü Allah'ın emri anlamında da kullanılmaktadır. Bu isim Osmanlı'da beylerbeyi makamı için de kullanılmaktaydı.

Emir ismi Kuran'da geçiyor mu?

Emir ismi Kur'an da geçmez fakat Kur'anda yer alan ayetler Allah'ın emri olarak kabul edildiğinden ismin dini bir boyutu vardır.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski