Esila ne demek? Esila isminin anlamı nedir? Kur'an'da geçiyor mu?

Esila ne demek? Esila isminin anlamı nedir? Esila adı kuranda geçiyor mu? Esila ismi hakkında kısa bilgiler. Esila isminin anlamı hakkında merak edilenler..
esila isminin anlamı


Esila ne demek? Esila isminin anlamı nedir? Esila adı kuranda geçiyor mu? Esila ismi hakkında kısa bilgiler. Esila isminin anlamı hakkında merak edilenler..


Esia isminin anlamı

Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken en çok araştırdıkları isimlerden biri de Esila olarak öne çıkmaktadır. Esila isminin anlamını merak eden ebeveynler Esila isminin anlamı nedir? Esila ne demektir? Esila ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.

ESİLA NE DEMEK?

Esila isminin anlamı, ikindiden akşam üzerine doğru geçilen vakittir. Bu zaman, gün batımına yaklaşan ve insanların yaşamaktan keyif aldığı bir vakittir.

Esila, Arapça kökenli bir isimdir. Anlam olarak zamanı ifade eder. Arapça'da ikindi sonrası ve akşam üzeri anlamlarına gelmektedir.


Esila ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Esila ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. İnsan Suresinin 25. ayetinde yer almaktadır. Bu ayet, "Rabbini sabah akşam an" ifadesinde zamanı belirtmek için seçilmiştir. Ayette akşama doğru yaklaşan vakit, esila sözcüğü ile anlatılmıştır.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski