Mira ne demek? Mira isminin anlamı nedir? Kur'an'da geçiyor mu?

Mira ne demek? Mira isminin anlamı nedir? Mira adı kuranda geçiyor mu? Mira ismi hakkında kısa bilgiler. Mira isminin anlamı hakkında merak edilenler..
Mira isminin anlamı


Mira ne demek? Mira isminin anlamı nedir? Mira adı kuranda geçiyor mu? Mira ismi hakkında kısa bilgiler. Mira isminin anlamı hakkında merak edilenler..


Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken en çok araştırdıkları isimlerden biri de Mira olarak öne çıkmaktadır. Mira isminin anlamını merak eden ebeveynler Mira isminin anlamı nedir? Mira ne demektir? Mira ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.


MİRA İSMİNİN ANLAMI

Mira ismi birçok dilde kullanılan bir sözcüktür. Sanskritçede, Farsçada, Rusçada, İspanyolcada ve İbranicede kullanılmaktadır. İspanyolcada "bakmak" anlamına gelir. Sanskritçede "okyanus" anlamını taşır. Rusçada "Dünya" İbranicede "sınır" manasını taşır. Farsçada, emir veren komutan demektir. Arapçada ise, "tartışma" anlamındadır.


Mira ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Mira ismi Kur'an'ı Kerim'in Kehf suresinde geçmektedir. Kehf suresinin 22. ayetinde İnsanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade ederken kullanılmıştır.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski