Gazeteci Muharrem Sarıkaya kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Muharrem Sarıkaya kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi..
Muharrem Sarıkaya


Gazeteci Muharrem Sarıkaya kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


MUHARREM SARIKAYA KİMDİR?

Muharrem Sarıkaya 1961 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde doğmuştur. Fitnat ve İbrahim Sarıkaya çiftinin çocuklarıdır. Mehtap Sarıkaya ile evlidir ve Can Sarıkaya isimli bir çocukları vardır.

1982 yılında Gazi Üniversitesi İİBF işletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Gazeteciliğe 1979 yılında Ankara’da bulunan Barış Gazetesi’nde başlamış, bir dönem Ekspres Gazetesi’nde çalışmıştır. ÇGD Ödülü’ne layık görülen Sarıkaya, İngilizce bilmektedir.

Yıllarca Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi olan Sarıkaya, ardından Sabah Gazetesi’ne transfer olmuş ve 5 Nisan 2009 tarihine kadar yine Ankara Temsilcisi olarak görev yapmıştır.

Çiğdem Toker’in 18 Haziran 2009 tarihinde istifa etmesinin ardından Haber Gazetesi, Habertürk TV VE haberturk.com’un Ankara Temsilciliği görevini üstlendi. 2012 yılında bu görevden alındı, yazar ve yorumcu olarak Habertürk bünyesinde bulunmaya devam etti.

Öğretim görevlisi olduğu dönemde Ankara bulunan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde, Medya ve Uluslararası İlişkiler dersi verdi.

Sarıkaya, 1 Nisan 2020 tarihinde Ciner Medya Ankara Temsilcisi oldu ve bu görevine devam etmekteyken, Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayınında, sosyal medyaya yansıyan İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir'e tokat attığı görüntüleri sonrasında görevinden istifa etmiştir.
 
- Sitemizde bulunan HaberTürk ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski