Ömer ne demek? Ömer isminin anlamı nedir? Kuran'da geçiyor mu?

Ömer ne demek? Ömer isminin anlamı nedir? Ömer adı kuranda geçiyor mu? Ömer ismi hakkında kısa bilgiler. Ömer isminin anlamı hakkında merak edilenler..
Ömer


Ömer ne demek? Ömer isminin anlamı nedir? Ömer adı kuranda geçiyor mu? Ömer ismi hakkında kısa bilgiler. Ömer isminin anlamı hakkında merak edilenler..


Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken en çok araştırdıkları isimlerden biri de Ömer olarak öne çıkmaktadır. Ömer isminin anlamını merak eden ebeveynler Ömer isminin anlamı nedir? Ömer ne demektir? Ömer ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.

Son yıllarda erkek bebek isimleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Ömer, anne ve babaların anlamını merak ettiği isimler arasında yer alıyor. Dört büyük halifeden birinin ismi olması nedeniyle önemli bir anlam taşımaktadır.

Ömer isminin anlamı ne?

Ömer ismi ülkemizde 476. 000 kişide var. Bunların 62.056 İstanbul'da yaşıyor. Ömer ismi yaşama, yaşayış, hayat, canlılık aynı zamanda İslam Devleti’nin II. Halifesi Ömer b. Hattab anlamını taşıyor. Ömer b. Hattab. Dünya durdukça adaletinden dolayı ondan bahsedilecek. Cennetle müjdelenmiştir. Hak ile Batılı çok iyi ayırt edebilen bir alim olduğu için Ömeru’1-Faruk adını almıştır. Arapça kökenli bir sözcük olan Ömer Arap, Fars ve Türk toplumlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Ömer ismi Kuran'da geçiyor mu?

Ömer ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir. Ancak buna rağmen İslamiyet’in ikinci halifesinin ismidir. Hazreti Ömer, adaletiyle nam salan bir halifedir. Hazreti Ömer döneminde İslam devleti en güçlü zamanını yaşamıştır. Hazreti Ömer, İslamiyet’in önemli büyüklerinden biridir.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski