Prof. Dr. Temel Kotil kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Temel Kotil kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Temel Kotil

Prof. Dr. Temel Kotil kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Kotil bir dönem İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet vermiştir. Evli ve dört çocuğu bulunan Kotil'in, birçok araştırma ve bilimsel yayını bulunmaktadır.

TEMEL KOTİL NERELİ?

Temel Kotil 1959 yılında dünyaya gelmiş olup, aslen Rize'lidir. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olmuş, 1986'da ABD'de Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991'de de yine Michigan Üniversitesi'nde "Makine Mühendisliği" bölümünde doktorasını tamamlamıştır.

Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993-94 yıllarında da Fakülte Dekan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet vermiş ve daha sonra New York'ta AIT Inc'de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını yürütmüştür.

İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde dersler vermektedir. Evli ve dört çocuk babası olan Kotil'in birçok araştırması ve bilimsel yayını vardır.

Temel Kotil'in görevi ne?

2003 yılında THY'deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2015 yılında da THY Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkan Vekilliğine atanmıştır.

Prof. Dr. Temel, 21 Ekim 2016 tarihinde TUSAŞ'a Genel Müdür olarak atanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski