Trendyol kimin? kime ait? Trendyol'un sahibi kurucusu kim?

Trendyol kimin? kime ait? Trendyol'un sahibi kurucusu kim? Trendyol sitesi kimin? seaosu kim? Trendyol ekspress kimin? Trendyol hakkında bilgiler.
Trendyol kimin sahibi kim

Trendyol kimin? kime ait? Trendyol'un sahibi kurucusu kim? Trendyol sitesi kimin? seaosu kim? Trendyol ekspress kimin? Trendyol hakkında bilgiler.


TRENDYOL KİMİN?

Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol'un kurucusu ve CEO'su Demet Mutlu'dur. Fakat Trednyol'un yüzde 75'i "Alibaba" adlı Çinli alışveriş şirketine aittir.

demet mutlu kimdir? evli mi? eşi kim?
demet sezen mutlu

Trendyol'un Kurucusu Demet Sezen Mutlu kimdir?

22 Ağustos 1981'de ABD'nin New York kentinde dünyaya geldi. Liseyi İtalya'da okuduktan sonra New York Üniversitesi Ekonomi bölümünü birincilikle bitiren Mutlu, daha sonra ise Harvard'da MBA'e (Master Of Business Administration) kabul edildi.

Demet Sezen Mutlu master eğitiminin ikinci yılında, kendi işini kurma fikri ağır basınca Harvard'ı yarım bırakmıştır. Kendi hayalini kurduğu işi yapmak isteyen Mutlu, 300 bin dolar sermaye ile Bebek'teki evinin salonunda kurduğu Trendyol'u 2010 yılı mart ayında yayına geçirerek, siteyi ilk 16 ayda değeri 150 milyon dolar olan bir şirket haline getirmiştir.


Mynet'in kurucusu Emre Kurttepeli sitenin ilk yatırımcısı olmakla birlikte, daha sonra e-ticaret alanında ünlenen Sidar Şahin de sitenin ortakları arasında yer almıştır.

Kleiner Perkins Caufield ve Byers şirketinden yatırım alan Trendyol, 2010 yılına geldiğimizde cirosunu 34 milyon 33 bin 478 dolara ulaştırmayı başarmıştır. Facebook adresi üzerinde de e-mağaza olanakları bulunan marka 2013 yılında Maslak'taki yeni ofisine taşınmış, daha sonra bu binaya Trend Store'u açmıştır.

Demet Mutlu, Trendyol'u kurmadan önce İsviçre, Japonya, Amerika ve Türkiye'de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında çalışıp, kendini geliştirmiştir. Mutlu, farklı ülkelerde ofis açmak yerine depolar açmayı ve büyümesini Orta Doğu ve Türkî Cumhuriyetlerde sürdürmeyi planlıyor.

Demet Mutlu, eşi ve ortağı olan Evren Üçok'tan boşanmıştır.

TRENDYOL NE ZAMAN KURULDU?

2010 yılında yayın hayatına başlayan Trendyol Grup, Türkiye'de moda e-ticaret sektöründeki alışveriş sitesidir. Trendyol Grup markaları arasında Trendyol.com, Modagram.com ve Milla by trendyol bulunur.

2018 yılında Trendyol'un yüzde 75'i, Çin merkezli alışveriş devi 'Alibaba' tarafından 728 milyon dolara satın alındı. Günümüzde Trendyol'un ana hissedarı Alibaba'dır.

1000'i aşkın çalışanı ile 10 milyondan fazla üyesi bulunan Trendyol, Türk tasarımcılarının ürünlerini satışa sunan ilk sitedir.

DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.'nin iştiraki olarak çalışmalarını sürdüren Trendyol, farklı giyim mağazalarından alışveriş yapabilmenize olanak sağlar. T-29 adını verdikleri kalite kontrol testi ile birlikte çalışacakları firmaları belirlerler.

Demet Mutlu siparişlerinin çoğunu İstanbul, Ankara ve İzmir'den aldığını söylüyor, ancak siparişlerin yüzde ellisi ise Anadolu kentlerinden geliyor. Üye sayısı 4 milyonu aşan Trendyol, gün geçtikçe büyüyen bir marka haline gelmiş bulunmakta.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski