Tuzsuz Şampuan nedir? neye iyi gelir? faydaları nelerdir?

Tuzsuz şampuan nedir? tuzsuz şampuan neye iyi gelir? saç bakımında tuzsuz şampuanın önemi nedir? en iyi tuzsuz şampuan hangisi? tuzsuz şampuanın faydaları nelerdir?
Tuzsuz Şampuan


Tuzsuz şampuan nedir? neye iyi gelir? faydaları nelerdir? saç bakımında tuzsuz şampuanın önemi nedir?


Tuzsuz şampuan nedir?

Tuzsuz şampuan, kimyasal ürün katılmayan bir ürünü bulmanın çok zor olduğu modern dünyada nimet gibi bir üründür. Tuzlu şampuanlar, saçı derinlemesine temizlese de geri dönülemeyecek hasarlar da vermektedir.

Tuzsuz şampuan ne işe yarar?

Saçların doğal yapısını korur, saçtaki keratinin korunmasını sağlar. Tuzsuz şampuan kullananlar, saçlarının yeni halinden memnun. Tuzsuz şampuanlar, henüz sülfatsız şampuanlar kadar popüler olmasa da önümüzdeki yıllarda daha çok duyacakmışız gibi duruyor.

Kafa derisindeki rahatsızların çoğu tuzdan kaynaklanıyor

Tuzsuz şampuanın içinde tuz dahil olmak üzere paraben, silikon, formaldehit ve benzeri kimyasallar yer almaz. Bu bakımdan saçta ve saç derisinde hiçbir yan etki görülmez. Genel olarak kafa kaşıntısı, saçta kepeklenme ve saç derisinde ağrı hissi yaşıyorsanız bunun sebebi büyük bir ihtimalle kullandığınız ürünün içerisindeki tuzdur.


TUZSUZ ŞAMPUANIN FAYDALARI

Saç boyasını korur

Tuz içeren şampuanlar, boyalı saçları da olumsuz etkiler çünkü tuz, saç boyasının saçtan daha hızlı akmasını ve renginin çabuk solmasına sebep olur. Tuzsuz şampuanın faydası ise saç boyasına zarar vermez sadece saçtaki kir ve pisliğin temizlenmesini sağlar. Elbette saç boyası bir süre sonra yine de saçınızda kalmayacaktır ama tuzsuz şampuan bu sürenin uzaması için çabalar.

Kabarık saçlara bire bir

Kabarık saçlar için de tuzsuz şampuan iyi bir seçenektir. Saçların daha nemli kalması sayesinde elektriklenerek kabarmaz ve ve eski ışıltısını kaybetmez. Tuzsuz şampuan sayesinde kabarıklığı önleyebilirsiniz.

Kıvırcık saçlılara iyi haber

Kıvırcık saçlılara güzel bir haber. Tuzsuz şampuan kıvırcık saçların daha kolay şekil almasına olanak verir çünkü saçın nemini ve doğal yağlarını korur.

Cildinizi de korur

Tuzsuz şampuanlar sadece saçı korumakla kalmıyor, cildi de koruyor. Sonuçta banyoda kullandığımız saç ürünleri akıp giderken yüzümüze değiyor. Tuzlu ve sülfatlı şampuanların saça verdiği zararların yanında aşırı cilt hassasiyetine, cildin nemini kaybetmesiyle kuru cilt oluşumuna yol açması da mümkündür. Tuzsuz şampuan ile bu sorunlardan da kurtulabilirsiniz.

Gözlerinizi de korur

Ayrıca tuzsuz şampuan sayesinde gözleriniz yanmaz ve de zarar görmez. Sülfatlı şampuanın gözünüzü kaçması sebebiyle yaşadığınız kızarıklık ve tahriş gibi sorunlar bu şampuan ile ortadan kalkar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski