Prof. Dr. Ziya Selçuk kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Ziya Selçuk kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? Ziya Selçuk'un sahibi olduğu okul hangisi? hangi okulun sahibi? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi..
Ziya Selçuk


Prof. Dr. Ziya Selçuk kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? Ziya Selçuk'un sahibi olduğu okul hangisi? hangi okulun sahibi? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk 1 Mayıs 1961 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlayarak Gelişim Psikolojisi alanında da yüksek lisans yapmıştır.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında doktorasını tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi'nde görev alan Selçuk, doçent ve profesör unvanlarını almıştır.
TED Üniversitesi’nin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı olan Selçuk, birçok özel eğitim kurumunun kuruluşunda yer almış ve müfredat reformunda da başarılar elde etmiştir. 2003-2008 yıllarında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Ziya Selçuk'un sahibi olduğu okul

Özel Maya Okulları'nın kurucusu olan Ziye Selçuk, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır.

Esli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çeşitli araştırmaları vardır. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesi olan Selçuk, Rana Çelik'le evli olup 3 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ziya Selçuk, 6 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karara göre görevinden istifa talebi kabul edildi. Yerine ise yardımcısı Mahmut Özer atandı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski