Aleyna ne demek? Aleyna isminin kısaca anlamı nedir?

Aleyna ne demek? Aleyna isminin anlamı nedir? Aleyna ismi hakkında kısa bilgiler. Aleyna isminin anlamı hakkında merak edilenler..
Aleyna ismi anlamı


Aleyna ne demek? Aleyna isminin kısaca anlamı nedir? Aleyna ismi hakkında kısa bilgiler. Aleyna isminin anlamı hakkında merak edilenler.


Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken en çok araştırdıkları isimlerden biri de Aleyna olarak öne çıkmaktadır. Aleyna isminin anlamını merak eden ebeveynler Aleyna isminin anlamı nedir? Aleyna ne demektir? Aleyna ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.


ALEYNA NE DEMEK?

Aleyna Arapça kökenli bir isim olarak öne çıkmaktadır. Özellikle İslami açıdan büyük öneme sahip ve etkileyici anlamları ile beğenilen bir addır. Son dönemlerde kız çocukları için özellikle telaffuzu noktasında da kulağa hoş geldiği için kullanılıyor.


Aleyna değişik anlamları üzerinden öne çıkan ve her anlamı ile beğenilen bir isimdir.
  • Bizim üzerimize bizim hakkımızda,
  • Kuran'da; "Bizim, bize, bizim üstümüze",
  • Üzerimize Olsun.
  • Uyanış, uyanma.
  • Değerli, kıymetli.
  • Sevgili.

Bu anlamlara sahip olan Aleyna ismi, kız çocuklarına son dönemlerde en çok yakışan ve tercih edilen adlardan biridir. Genelde tek başına kullanılan ve bu şekilde öne çıkan bir isimdir. Ancak değişik isimlerle de bir araya getirmek suretiyle güzel bir bütünlük yakalamak mümkün.

Aleyna ismi Kuran'da geçiyor mu?

Modern dünyada son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Aleyna ismine, özellikle televizyonda ve diğer kaynaklarda sıkça karşılaşılmaktadır. Merak edilen konulardan biri de Aleyna isminin Kur'an'da geçip geçmediğidir. Aleyna ismi Kuran-ı Kerim'de bir çok ayette geçmektedir.

- Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski