ya Muğni esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

el-Muğni esmasının anlamı nedir? El-Muğni ne demek, zikri, fazileti nedir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Muğni esması kaç defa çekilmeli? el Muğni kelimesi Kuran'da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir?
el Muğni

el-Muğni esmasının anlamı nedir? El-Muğni ne demek, zikri, fazileti nedir? ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Muğni esması kaç defa çekilmeli? el Muğni kelimesi Kuran'da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir?


Allah'ın 99 ism-i şerifi, yani Esma-ül Hüsnası'ndan biri olan el muğni ne demek, anlamı, muğni zikri faydaları, faziletleri nedir? ya mugni Ebced değeri, zikir sayısı ve günü

Ya Muğni esması Anlamı

Kullarından dilediğini keremiyle zengin kılan, istediğini, istediği anda, istediği kadar zengin eden demektir. Varlıkların ihtiyaçları ve her varlığın zenginliği kendisinin tükenmez hazinesinden çıkan. Mahlukatının ihtiyacını giderip zengin kılan.

El-Muğni arapça yazılışı: المغني
Ya Müğniarapça yazılışı: يَا مُغْن۪ى

Ya Muğni Fazileti ve Sırları

- Maddi ve manevi anlamda sıkıntıya düşmemek için: El-Muğni
- Çeşitli sıkıntılar içinde olan her sabah namazından sonra 2160 kere "Ya Ğaniyy, Ya Muğnî celle celâlühû" zikrine devam ederse, kısa zamanda bütün sıkıntılardan kurtulur.
- 5 vakit namazdan sonra 1100 kere "Ya Muğnî celle celâlühû" ism-i şerifini okuyan servet sahibi olur.
- Ya Muğni ismini zikreden bütün işlerinde kolaylık bulur. Fakirlikten kurtulur. Rızkı bol, maişesi geniş olur.
- Her gün zöhre saatinde 1100 defa okuyan ruhi bunalımdan ve fakirlikten kurtulur. Muhtaçlık çekmez.
- Bu esmanın zikriyle meşgul olan kimse, fakirse zengin olur, zenginse zenginliği artar. Giriştiği hiç bir işte başarısız olmaz. Hiç bir konuda maddi sıkıntı çekmez, ummadığı yerlerden nimetlere kavuşur ve kendisine beklemediği kısmetler çıkar.
- 10 cuma gecesi 1100 kez zikrine devam eden kimse, maddi-manevi zenginliğe ulaşır.
- Ailesiyle birlikte iken kalben zikreden onların sevgisinin ve bağlılığını kazanır.
- Her gün 1100 ez Yâ Muğni esmasını zikretmeyi vird eden kimseye Allah (c.c) birçok bilmediği yerlerden rızk gönderir. Servet ve mülk verir. Herkes o kimseyi sever. Geçimi genişler ve bol olur.
- Muğni esmasını yazıp üzerinde taşıyan kimse servet ve muvaffakiyet hususunda büyük süprizlerle karşılaşır. Şeref ve itibarı artır. Cüzdanı hiç boş kalmaz, daima dolu ve kabarıktır.
- Yâ Muğni esmasını okurken her 100’de bir kez: Allâhümme yessir aleyyel yüsrallezî yessartehû alâ kesîrin min ıbâdike ve ağninî bi fadlike ammen sivâk. diye okunursa Allah her zorluğu kolaylaştırır. Her darlığı genişletir. Her yokluğu varlığa çevirir.
- İşlerinde zorluklarla karşılaşan darlık ve yokluktan bunalan bir insan Yâ Ganiyy Yâ Muğni esmalarını yazıp üzerinde taşır ve her gün 2160 kez Yâ Ganiyy Yâ Muğni esmalarını sabah namazlarından sonra okursa 40 güne kalmadan bütün korktuklarından emin ve umduklarına nail olur.
- El Muğni ism-i şerifini her gün 1.000 kere okuyan kişiye Allahü Teala hazretleri fazl-u kereminden zenginlik verir.
- Bir kişi her gece 10.000 kere olmak üzere on Cuma gecesi El Muğni ism-i şerifini okumaya devam ederse bu okumanın ardından tesirini görür. Allahü Teala hazretleri kendisine zenginlik verir.


El-Muğni esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati:


Ya Muğni Ebced değeri ve zikir sayısı: 1100
Ya Muğni Zikir günü: Cuma
Ya Muğni Zikir saati: Zühre (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında yatsı namazına doğru ve gece yarısı.)
Ya Muğni Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.): Ağız ve sinirler.
Ya Muğni Hangi burç üzerinde etkili: Yay

İçinde el Muğni İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri:

1-) Tevbe suresi 28. ayet

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ فَلاَ يَقْرَبُواْ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ بَعْدَ عَامِهِمْ هَذَا وَإِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً فَسَوْفَ يُغْنِيكُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ إِن شَاء إِنَّ اللّهَ عَلِيمٌ حَكِيمٌ

Okunuşu: Yâ eyyuhâllezîne âmenû innemâl muşrikûne necesun fe lâ yakrabûl mescidel harâme ba’de âmihim hâzâ ve in hıftum ayleten fe sevfe yugnîkumullâhu min fadlihî in şâe, innallâhe alîmun hakîm (hakîmun).

Anlamı: Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı dileyenler)! Müşrikler sadece bir necistir (pisliktir). Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram’a yaklaşmasınlar. Ve eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah şâyet dilerse (Kendi) fazlından sizi yakında zenginleştirecektir. Muhakkak ki Allah; Alîm’dir, Hakîm’dir.

2-) Bakara suresi 212. ayet

زُيِّنَ لِلَّذِينَ كَفَرُواْ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَيَسْخَرُونَ مِنَ الَّذِينَ آمَنُواْ وَالَّذِينَ اتَّقَواْ فَوْقَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَاللّهُ يَرْزُقُ مَن يَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ

Okunuşu: Zuyyine lillezîne keferûl hayâtud dunyâ ve yesharûne minellezîne âmenû, vellezînettekav fevkahum yevmel kıyâmeh (kıyâmeti), vallâhu yerzuku men yeşâu bi gayrihisâb (hisâbin).

Anlamı: İnkâr edenlere, dünya hayatı müzeyyen kılındı (süslü gösterildi) ve onlar, âmenû olanların bir kısmı ile alay ediyorlar (fakir olanları küçümsüyorlar). (Oysa) takva sahibi olanlar, kıyâmet günü onların üstündedir. Ve Allah, dilediği kimseyi hesapsız rızıklandırır.

3-) Fatır suresi 3. ayet

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ هَلْ مِنْ خَالِقٍ غَيْرُ اللَّهِ يَرْزُقُكُم مِّنَ السَّمَاء وَالْأَرْضِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ

Okunuşu: Yâ eyyuhân nâsuzkurû ni’metallâhi aleykum, hel min hâlikın gayrullâhi yerzukukum mines semâi vel ard (ardı), lâ ilâhe illâ huve fe ennâ tu’fekûn (tu’fekûne).

Anlamı: Ey insanlar! Allah’ın üzerinizdeki ni’metini zikredin. Sizi göklerden ve yerden rızıklandıran, Allah’tan başka bir Halîk (bir Yaratıcı) var mı? O’ndan başka İlâh yoktur. Öyleyse nasıl (îmândan) döndürülüyorsunuz?

4-) Necm suresi 48. ayet

وَأَنَّهُ هُوَ أَغْنَى وَأَقْنَى

Okunuşu: Ve ennehu huve agnâ ve aknâ.

Anlamı: Ve muhakkak ki O, zengin eden ve varlıklı kılan O’dur.

5-) Duha suresi 8. ayet

وَوَجَدَكَ عَائِلًا فَأَغْنَى

Okunuşu: Ve vecedeke âilen fe agnâ.

Anlamı: Ve seni yokluk içinde buldu sonra zengin kıldı.

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski