Prof. Dr. Bahadır Erdem kimdir? kaç yaşında? nereli?

Prof. Dr. Bahadır Erdem kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler..
bahadır erdem


Prof. Dr. Bahadır Erdem kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


Zaman zaman katıldığı canlı yayın haber tartışma programlarındaki hararetli konuşmalarıyla dikkat çeken, İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem'in hayatı hakkında merak edilenler.

BAHADIR ERDEM NERELİ?

Bahadır Erdem 1964 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen Malatya Darende'lidir. Babası Sami Erdem, annesi Bingül Erdem'dir, ailesinin tek çocuğudur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Bahadır Erdem 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1992 yılında yayınladığı teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nden Yüksek Lisans Derecesini, 1998 yılında yazdığı doktora teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü’nden Doktora unvanını almıştır.


2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı'na Yardımcı Doçent, 2004 yılında da aynı Anabilim Dalına Doçent ve 2009 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalına Profesör kadrosuyla atanmıştır. 27.11.2007 tarihli ve 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanunun, tüm hazırlık çalışmalarında bulunmuş ve Adalet Bakanlığı Komisyonu Üyesi Kanun’un kabul edilmesine kadar aktif görev yapmıştır.

Prof. Dr. B. Bahadır Erdem 2004–2010 yıllarında Türkiye’deki üniversiteleri temsilen Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. Profesör Erdem, Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Uluslararası Enstitü’nün (UNIDROIT) Yönetim Konseyine seçilen Türkiye’nin ilk resmi üyesidir.

Prof. Erdem, hâlihazırda Aile Hukuku Derneği'nin başkanlık görevini yürütmektedir. Erdem, aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı mütevelli heyeti üyesi olup, Melek Yatırımcılar Derneği yönetim kurulu üyeliğini de sürdürmektedir. Erdem, aynı zamanda uzmanlık alanına giren konularda avukatlık, milli ve milletlerarası tahkim alanında hakemlik, arabuluculuk, danışmanlık ve bilirkişilik de yapmaktadır. Prof. Erdem, birçok ICC tahkim mahkemesinde hakemlik yapmış ve yapmaktadır.

- Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın.. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski