Lalin ne demek? Lalin isminin anlamı nedir? Kuran'da geçiyor mu?

Lalin ne demek? Lalin isminin anlamı nedir? Lalin ismi hakkında kısa bilgiler. Lalin isminin anlamı hakkında merak edilenler.

Lalin ne demek? Lalin isminin anlamı nedir? Lalin ismi hakkında kısa bilgiler. Lalin isminin anlamı hakkında merak edilenler.


Anne babalar doğacak bebekleri için isim araştırması yaparken en çok araştırdıkları isimlerden biri de Lalin olarak öne çıkmaktadır. Lalin isminin anlamını merak eden ebeveynler Lalin isminin anlamı nedir? Lalin ne demektir? Lalin ismi kuranda geçiyor mu? gibi soruların yanıtlarını arıyorlar.

LALİN NE DEMEKTİR?

Lalin ismi; kırmızı renkte olan, kırmızı renkli olan, yakut kırmızısı anlamlarına gelmektedir. Lalin ismi eski dilde "Parlak kırmızı" anlamına gelmektedir.

TDK'YA GÖRE LAL NE DEMEKTİR? LALİN NEDİR?

Lalin kelimesi büyük bir ihitimalle Lal kelimesinden türemiştir. Arapça kökenli bir kelimedir. Lal kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre "Parlak kırmızı renkte, billurlaşmış, saydam bir alüminyum oksidi olan değerli bir taş.", "Bu taşın renginde olan." ve "Kırmızı renkli bir tür mürekkep." anlamlarına gelmektedir.

Lalin ismi Kuran'da geçiyor mu?

Lalin ismi Kur’an-ı Kerim'de geçmemektedir.

Sitemizde bulunan diğer isimler için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski