Sarı Kantaron yağı nedir? faydaları nelerdir? çayı nasıl yapılır?

Sarı kantaron yağı nedir? neye iyi gelir? fiyatı ne kadar? sarı kantaron otu yağı faydaları nelerdir? kantaron ne işe yarar? sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? yararları nedir? sarı kantaron nerede satılır?
Sarı kantaron

Sarı kantaron yağı nedir? neye iyi gelir? fiyatı ne kadar? sarı kantaron otu yağı faydaları nelerdir? kantaron ne işe yarar? sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? yararları nedir?


SARI KANTARON

Sarı Kantaron Otu, Sarı Kantarongiller familyasına ait, dünyanın birçok alanında bulunan ot türüdür. Cilt sorunları için yüzyıllardan bu yana kullanılan Sarı Kantaron Otu, 20. yüzyıldan sonra daha az kullanılmaya başlanmıştır. Ancak bitkilere yöneliş olduktan sonra değeri anlaşılan Sarı Kantaron, faydalarıyla en çok kullanılanlar arasında girdi.

Sarı kantaron otu nedir?

Tarihi eski Yunanlılara kadar dayanan Sarı Kantaron, eski dönemlerde savaşlarda yara iyileştirme amacıyla kullanılmıştır. Kantarongiller ailesinin üyesi olan bitki, ayrıca kalp rahatsızlığı ve türevi sorunlarda kullanılmıştır.

Sarı renginde çiçekleriyle her yerde dikkat çeken bitki, yeşil gövdeye sahiptir. Ayrıca Sarı Kantaron bitkisi modern tıpta denenmek için birçok kez test edilmiş, depresyona karşı etkili olduğu belirtilmiştir. Vücuda sayısız faydası bulunan Sarı Kantaronun kullanımı oldukça önemlidir. Uzmanlara danışılarak tüketilmesi gerekiyor.

Sarı kantaron otunun faydaları nelerdir?

  • Sarı Kantaron Otuyla ilgili merak edilenlerin başında, bitkinin ne gibi faydaları olduğuyla ilgilidir. Doğada bulunan faydalı bitkiler gibi Sarı Kantaron Otu da insan sağlığı için değerli faydalara sahiptir.
  • Vücutta ister deri üzerinde ister iç kısımda bulunan bakteri, virüs ve mikropları yok edici özelliği bulunur. Sarı Kantaron Otu, alternatif tıpta bu alanda kullanılmaya devam ediyor.
  • Bitkilerin bir kısmı, mide asidinin artmasına neden olabiliyor. Bu durum yemek borusunda çok önemli tahrişlere neden olabilir. Ayrıca mide duvarının belli bir süre sonra işlevsiz olmasına neden olabilir. Sadece bazı bitkiler değil, zararlı yiyecekler de saydığımı etkileri yapabilirler. Sarı Kantaron Otu mide asidinin artmasına neden olmaz. Ayrıca mide duvarını koruyucu etkisi bulunur.
  • Vücutta ödem oluşma riskini azaltıcı özellikleri bulunan Sarı Kantaron Otu, gut hastalığıyla mücadele için tüketilebiliyor.
  • Romatizma rahatsızlığı olan kişilerde ağrılar yaygın şekilde görülürler. Ağrıları dindirici etkisi olan Sarı Kantaron Otu, özellikle yağ şekliyle bu anlamda çok önemli faydalara sahiptir.
  • Sarı Kantaron Otu ciltteki renk bozukluklarını giderme konusunda önemli görev görür. Sadece cildin rengini düzeltme, çok çeşitli cilt problemlerinin yok olmasına olanak sağlar. Cildin kırışıklıkları varsa, Sarı Kantaron Otu kullanılarak giderilebilir. Gençleştirici özellikleri bulunur. Bu konuda oldukça popüler bir bitkidir.
  • Sarı Kantaron Otu hafıza güçlendirici etkilere sahiptir. Beynin gelişimini destekler. Konsantrasyon bozukluklarında tüketilmesi öneriliyor. Çocuklarda hafıza gelişimi için uzmanlara danışıldıktan sonra ancak tüketilebilir.
  • Kronik uyku sorunu olan kişilerde iyileştirici etkilere sahiptir. Vücudun rahatlamasını sağlayan Sarı Kantaron Otu, daha düzenli bir uyku için olanak sağlar.


Sarı Kantaron çayının faydaları nelerdir?

Ruh haline iyi gelir
Kantaron çayı uzun yıllar boyunca ruhsal, psikolojik sorunlara çözüm olarak antidepresan niteliğinde kullanılmıştır. Sinirleri yatıştırır, depresyona iyi gelir. Olaylara daha olumlu yönden bakmayı, hemen sinirlenmemeyi sağlar.

Strese iyi gelir
Günümüzde en çok yaşadığımız sorunlardan biri olan stresi rahatlatmaya yarar. Strese bağlı olan kaygı, uykusuzluk gibi sorunları da giderir.

Cilde iyi gelir
Kantaron çayının hücre yenileyici özelliği bulunmaktadır. Bu sayede ciltte oluşmuş yara, yanık ya da sivilce izlerinin giderilmesinde büyük fayda sağlar. Aynı zamanda sivilce oluşumunu da önler.

İltihap gidericidir
Antiseptik özelliği sayesinde mikrop ve bakterilere karşı vücudu korur. Vücutta oluşan iltihapların daha hızlı giderilmesini sağlar.

Sindirim sistemini rahatlatır
Bağırsak ve mide problemlerinin tedavi sürecinde destekleyicidir. Karın ağrısı ve iştahsızlık gibi sorunların da önüne geçer.

Hormonları dengeler
Tiroit de dahil olmak üzere birçok hormon üzerinde dengeleyici etkisi vardır. Özellikle tiroid hastalarına önerilir. Menapoz döneminde hormonsal dengesizliklerden oluşan ağrıları gidermeye yardımcı olur.

Adet sancılarını hafifletir
Kantaron çayını geceleri yatmadan önce içen kadınlar, adet dönemlerini daha sancısız geçirebilirler. Adet söktürücü bitkiler başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz..

Ağrı kesicidir
Kantaron çayı doğal bir ağrı kesicidir. İçeriğinde bulunan antioksidan ve anti inflamatuar sayesinde eklem ağrılarını, kas ağrılarını, gut hastalığından kaynaklanan ağrıları gidermede etkilidir.

Mide sağlığına iyi gelir
Düzenli olarak tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır ve mide sorunlarını önler. Ülser, gastrit gibi mide sorunlarına iyi gelir.

Kansere karşı savaşır
Kantaron çayı antioksidan, anti inflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde kansere karşı korur, kanserli hücrelerin büyüyüp çoğalmasını önler.

Solunum sistemini rahatlatır
Grip ve nezle gibi soğuk algınlıklarında boğazı rahatlatır, balgam söktürücüdür. Aynı zamanda bu hastalıklara yakalanmamak adına günde bir küçük fincanda kantaron çayı içebilirsiniz.

Baş ağrısını giderir

Ağrı kesici özellikleriyle bilinen kantaron çayından bir fincan içmek baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

Ateş düşürücüdür
Kantaron çayı ateş düşürücüdür ve hastalık etkilerini yatıştırıcı özelliktedir.

Sarı kantaron otu ne işe yarar?
Sarı Kantaron Otunun birçok amaçla kullanıldığına değindik. Bitkinin önemli etkileri olduğunu belirtmekte fayda var. Ne işe yaradığı ile ilgili ayrıca merak konusu olduğunu belirtmek gerekiyor.

Uyku düzenleyicidir
Sarı Kantaron Otunun en önemli faydası, uyku düzenini iyileştirici yararının olduğudur. Sarı Kantaron Otu ne işe yarar sorusuna doğrudan uykuyu düzenleyebilir denilebilir.

Hazımsızlık gidericidir
Bazı durumlarda aşırı yemek yeme, bazı durumlarda midede çeşitli sorunlar olması hazımsızlığın temel nedenleri arasındadır. Sarı Kantaron Otu, hazımsızlık için oldukça faydalı bir bitki türüdür. Hazımsızlığı giderir, sindirimin hızlanmasına destek olur.

Kantaron çayı ne kadar tüketilmeli?

Düzenli olarak 4-6 hafta boyunca günde 1 bardak tüketilmeli ve ardından 2 hafta ara verilmelidir.

Sarı kantaron otu nasıl kullanılır?

Sarı kantaron Otu, yağ formülünde kullanılabilir. Bu genellikle cilt üzerindeki tahriş durumlarında tercih edilebilir. Sarı Kantaron Otu kurutulmuş bir şekilde aktarlarda bulunur. Bunu her defasında bir tutamını kaynatılmış suya koymanız ve bir süre bekletmeniz, daha sonra içmenize olanak tanıyacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski