Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın kimdir?

Aybüke Öğretmen, Aybüke Yalçın kimdir? aslen nerelidir? ne öğretmeniydi? ne zaman öldü? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın

Aybüke Öğretmen, Aybüke Yalçın kimdir? aslen nerelidir? ne öğretmeniydi? ne zaman öldü? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, özellikle şehit olan öğretmenler bir kez daha saygıyla anılıyor. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'da simge öğretmenlerden birisidir. oldu. 9 Haziran 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Aybüke Yalçın 1994 yılında Çorum Osmancık'ta dünyaya geldi. Asıl tam adı Şenay Aybüke Yalçın'dır. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olmuş, 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine atanmıştı. Atandığını öğrendiğinde ise sevincini sosyal medyadan ''Öğretmen oldum ben'' paylaşımıyla duyurmuştu.



"Öğretmen oldum ben." diyerek göreve başladığı Batman'da, 22 yaşında henüz 8 aylık öğretmenken, gençliğinin baharında terör örgütü PKK tarafından alçakça şehit edildi.

Eğitim yolunda şehit olan öğretmenlerimiz, en çokta sizlerin Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun. Mekanınız cennet olsun. Unutmadık, Unutmuyoruz, Unutmayacağız...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski