Prof. Dr. Hüseyin Bağcı kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Hüseyin Bağcı kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? nerede görevli? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Hüseyin Bağcı

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? nerede görevli? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Katıldığı haber tartışma programlarında bilgisine başvurulan, Uluslararası ilişkiler konusunda Türkiye açısından yaptığı çarpıcı yorumlarla adından söz ettiren Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın hayatı hakkında bilgiler.

HÜSEYİN BAĞCI NERELİ?

Hüseyin Bağcı 29 Aralık 1959'da Edirne Uzunköprü'de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu Uzunköprü Atatürk ilköğretim, liseyi Uzunköprü Lisesinde okuyan Bağcı, Alman Konrad Adenauer Derneği'nin eğitim bursuyla 1979 yılında gittiği Almanya'da Bonn Üniversitesi'nde yüksek öğrenimini tamamlamış ve doktora çalışmaları için 1988 Mart ayında Türkiye'ye dönmüştür. "Demokrat Parti Döneminin Dış Politikası" konulu doktora tezi ile 1992 yılında doçent, 1998 yılında ise profesör olmuştur.


ODTÜ tarafından 2000'de yılın en başarılı akademisyeni ve 2005'te yılın profesörü ödüllerine layık görülmüştür. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır.

Hüseyin Bağcı, FPI Dış Politika Enstitüsü'nün Başkanıdır. http://foreignpolicy.org.tr

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski