Doç Dr. Levent Yılmaz kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Doç. Dr. M. Levent Yılmaz kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nerede görevli? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Doç. Dr. Levent Yılmaz


Doç. Dr. Levent Yılmaz kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nerede görevli? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.

Akademisyen Ekonomist Doç. Dr. Levent Yılmaz, katıldığı tartışma programlarında ekonomi ve siyaset üzerine yaptığı çarpıcı yorumlarla adından söz ettiriyor. Levent Yılmaz'ın hayatı internet kullanıcıları tarafından merak ediliyor.


LEVENT YILMAZ KİMDİR?

Doç. Dr. Levent Yılmaz, Selçuk Üniversitesi İşletme bölümünden onur derecesiyle mezun olmuştur. Ardından TÜBİTAK bursu ile stratejik yönetim alanında yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

2013 yılında "Küresel Finansal Kriz" üzerine yazdığı tez ile doktor ünvanını aldı. Meslek hayatına Konya Ticaret Odası’nda başlayan Yılmaz, sırasıyla Selçuk Üniversitesi’nde araştırma görevlisi ve Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Gazi Üniversitesi’nde görev yaptığı dönemde kısa süreli olarak YÖK’te danışmanlık görevinde bulundu. Bu süre zarfında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı akademik makalesi basıldı. Pek çok gazete ve dergide analizleri yayınlandı.


Doktora sonrası dönemde “Ekonomi Güvenliği” alanında akademik çalışmalar yapmaya başladı. Yılmaz’ın bir düşünce kuruluşundan yayınlanan “Güvenlik Kavramında Yeni Bir Boyut;. Ekonomi Güvenliği. “TÜRKİYE NE KADAR GÜVENDE?” başlıklı eseri alanındaki ilk çalışma olma özelliğini taşımaktadır. Bu kapsamda Modern İpekyolu’nun önemi ve terörün ekonomik boyutuna ilişkin çalışmalar yaptı. 2017 yılında Oxford Üniversitesi’nde davetli konuşmacı olarak “Ekonomi Güvenliği” üzerine konferans verdi.

İngiltere’de yayınlanan The Conservative isimli dergide yazıları yayınlandı. Yılmaz, halen Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve “Ekonomi Güvenliği” ile “Ekonomik İstihbarat” alanlarında lisansüstü dersler vermektedir.

Levent Yılmaz Yeni Şafak gazetesinde yazıyor, Levent Yılmaz yazılarına ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.. Levent Yılmaz'ın Twitter adresi ise; @mleventyilmaz

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski