Prof. Dr. Mehmet Şahin kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin kimdir? kaç yaşında? nerede görevli? aslen nerelidir? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Prof Dr Mehmet Şahin


Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin kimdir? kaç yaşında? nerede görevli? aslen nerelidir? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Katıldığı haber tartışma programlarındaki yaptığı çarpıcı siyasi yorumlarıyla dikkat çeken Siyaset Bilimci Mehmet Şahin'in hayatı merak konusu oldu.

MEHMET ŞAHİN KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Şahin aslen Karhamanmaraş'lıdır. Asıl mesleği siyaset bilimi ve akademisyenliktir. Lisans eğitimini ODTÜ Tarih bölümünde tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Doktora eğitimini ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

Şahin, 13 yıl Gazi Üniversitesi, uluslararası ilişkiler bölümünde çalıştı. Şahin, halen Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde. Prof. Dr. olarak çalışmaktadır. Şahin, aynı zamanda Polis Akademisi Uluslararası Terör ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nin müdürlüğünü yürütmektedir.



Şahin’in çalışma alanları Uluslararası Politikada Din, Orta Doğu ve Türk Dış Politikası üzerinedir. Bu konularda yayınlanmış beş ortak edit ve bir adet telif kitabı bulunmaktadır.

KİTAPLARI:

  1. Orta Doğu Siyasetinde Suriye,
  2. Orta Doğu Siyasetinde İsrail,
  3. II. Körfez Savaşı,
  4. Ortadoğu Siyasetinde İran
  5. Türk Dış politikası ve Kamu Diplomasisi
  6. Din-Dış Politika İlişkisi: ABD Örneği

Şahin, aynı zamanda, Akademik Orta Doğu dergisinin editörüdür. 2010-2011 arası Orta Doğu Analiz dergisi editörlüğünü de yürütmüştür.

3 yıl ORSAM (Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi) Ortadoğu danışmanı olarak çalışmıştır. Şahin, daha sonra Üniversitedeki görevinin yanında üç yıl süreyle SDE (Stratejik Düşünce Enstitüsü) Başkan Yardımcısı ve Dış Politika ve Uluslararası ilişkiler Koordinatörlüğünü yürütmüştür.

Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ve Polis Akademisi’nde de dersler vermektedir.

Mehmet Şahin, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Kahramanmaraş'tan aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski