Gazeteci Murat Güloğlu kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? evli mi?

Murat Güloğlu kimdir? kaç yaşında? aslen nerelidir? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Murat Güloğlu

Murat Güloğlu kimdir? kaç yaşında? aslen nerelidir? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.

 

Murat Güloğlu, Türk haber spikeri, televizyon ve İnternet gazetecisi, televizyon programı yapımcısıdır.

MURAT GÜLOĞLU KİMDİR?

Murat Güloğlu, 6 Nisan 1975 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. Aslen Sivaslı olan ünlü sunucu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Avrupa Birliği ve Dış Politika Programı'nda yüksek lisans yaptı.

Medya geçmişi 1995 Şubat ayında başladı. Uzun süre birçok TV kanalı haber ve program departmanında spiker, muhabir, editör ve yapımcı olarak görev alan Murat Güloğlu, 1999 yılında üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın En İyi Televizyon Gazetecisi" ödülüne layık görüldü. Muhabirliğin ardından kamera önüne geçerek haber spikerliği ve program sunuculuğu yaptı. "Evinizin Oğlu Murat Güloğlu" sloganıyla tanınan Murat Güloğlu, en son Fox Tv ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programını sunmuştu.


Murat Güloğlu, canlı yayında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva ile ilgili çarpıcı bir yorumda bulunmuştu. Güloğlu, Aliyev'in, eşini başkan yardımcısı olarak atamasına dair, "Düşünsenize, başkan ile yardımcısı aynı yatakta. Tövbe ya Rabbim!" ifadelerini kullanmış ve bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.


Ünlü sunucu Murat Güloğlu, Habertürk TV'de ekranlara gelen "Gün Başlıyor" programını sunmuştu.

Özel Hayatı

Murat Güloğlu'nun henüz bekar olduğu bilinmemektedir.

Güloğlu şu sıralar Ciner Medya Grubu’nun bir diğer kanalı olan Show TV'de, Ebru Akel’le birlikte “Ebru&Murat Bu Sabah” adlı programı sunmaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Ebru&Murat Bu Sabah programı fragmanı

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski