Nar çekirdeği yağı neye iyi gelir? faydaları nelerdir? nerede satılır?

Nar çekirdeği yağı neye iyi gelir? faydaları nelerdir? cilde iyi gelir mi? Nar Çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir?
Nar Çekirdeği Yağı

Nar çekirdeği yağı neye iyi gelir? faydaları nelerdir? cilde iyi gelir mi? Nar Çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir?


Nar çekirdeği yağı, isminden de anlaşılacağı üzere nar meyvesinin çekirdeğinden üretilen bitkisel yağ çeşitlerinden biridir. Doğal koşullarda üretilen nar meyvesinin çekirdeğinin soğuk sıkım yöntemi ile sıkılmasıyla üretilen nar çekirdeği yağı, sabit yağ çeşitlerinden biridir. Hammaddesi olan nar meyvesinin tüm şifasını insanlığa sunan nar çekirdeği yağı, insan vücudu için birçok fayda sağlar.

Nar Çekirdeği Yağı Cilde Faydaları

Cilt bakımı yaparken genellikle doğal ürünler kullanan kişiler bilirler ki nar çekirdeği yağı cilt üzerinde mükemmel etkilere sahiptir. Genellikle cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bitkisel yağlar arasında yer alan nar çekirdeği yağı, daha önce de belirttiğimiz gibi vücudumuza birçok iyilik sunuyor.

Özellikle cildi yenileyici etkisi bulunan nar çekirdeği yağı, cildin ihtiyaç duyduğu birçok vitamini ve minerali içinde barındırır.

Nar tanelerinden üretilen mucizevi bir yağ olan "Nar Çekirdeği Yağı" hafif ekşi aroması ile meyve sever kişilerin keyifli bir biçimde tükettiği nar meyvesi, tadı, kokusu ve rengi ile öne çıkıyor. Vitamin deposu olan nar meyvesi günümüzde farklı biçimlerde tüketilmektedir.

Nar meyvesinden üretilen nar çekirdeği yağı, kişisel bakım ürünleri arasında sıklıkla tercih edilmektedir.


Nar çekirdeği yağının faydaları

  • Nar çekirdeği yağı, cildin nem ihtiyacını büyük oranda karşılayarak, cildinizin daha parlak ve elastiki görünmesini sağlıyor.
  • Anti-aging etkiye sahip olan nar çekirdeği yağı, kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde etkilidir.
  • C vitamini yönünden zengin olan nar meyvesinden üretilen nar çiçeği yağı, cildinizin C vitamini ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaktır.
  • Nar çekirdeği yağı sayesinde cildinizdeki hücrelerin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Nar çekirdeği yağı, cildinizin kaybettiği kolajeni ve cildin ihtiyaç duyduğu mineralleri yeniden kazandırmaktadır.
  • Cildin yağ ve nem oranını dengeleyerek daha sağlıklı bir görünüm vadeder.
  • Ciltteki renk eşitsizliklerinin ortadan kaldırılmasını sağlayan nar çekirdeği yağı, cildinizin tonunu düzenlemeye yardımcı olur.
  • Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak kan damarlarını güçlendirir. Kepek ve kaşıntı gibi sorunları ciddi oranda azaltılmasına yardımcı olur.
  • Nar çekirdeği yağı, hücre yenileyici özelliği sayesinde selülit sorununa da yardımcı olur. Düzenli olarak masaj yaparak uyguladığınız takdirde selülitlerin zamanla azaldığını fark edebilirsiniz.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Nar çekirdeği yağını bir pamuğun üzerine birkaç damla damlatarak cildinize nazikçe yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ardından parmaklarınızla hafif hafif masaj yaparak gözaltı hariç, yüzünüzün her bölgesine ve boynunuza yedirin. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla cildinizi yıkayın. Ardından cilt tipinize uygun nemlendiricinizi kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski