Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz kimdir? ne zaman öldü?

Şehit Öğretmen, Necmettin Yılmaz kimdir? aslen nerelidir? ne öğretmeniydi? ne zaman öldü? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Şehit Necmettin Öğretmen

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz kimdir? aslen nerelidir? ne öğretmeniydi? ne zaman öldü? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, özellikle şehit olan öğretmenler bir kez daha saygıyla anılıyor. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'da simge öğretmenlerden birisidir.


ŞEHİT NECMETTİN YILMAZ KİMDİR?

Necmettin Yılmaz, 14 Aralık 1993'te Gümüşhane'nin Torul ilçesi'nin Demirkapı köyünde ailesinin 4 çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Demirkapı İlköğretim Okulu, ortaokulu Gümüşhane Bağlarbaşı Yatılı Bölge Ortaokulu, liseyi ise Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

İlk Öğretmenliğine 2015-2016 eğitim öğretim yılında Torul'un Altınpınar İlkokulu'nda ücretli sınıf öğretmenliği yaparak başlayan Necmettin öğretmen, 2016'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Çiftçibaşı İlkokulu'na atandı.

8 aylık öğretmen olan ve öğrencilerince çok sevilen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017'de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa'dan memleketi Torul'a dönerken, PKK'lı teröristlerce Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür ilçesi kesiminde aracı yakıldıktan sonra kaçırıldı.



Genç öğretmeni arama çalışmaları 27 gün boyunca aralıksız sürdü. Necmettin Öğretmen'in naaşı, 12 Temmuz 2017'de Tunceli'deki Pülümür Çayı'nda bulundu.

Necmettin Yılmaz'ın cenazesi, 16 Temmuz 2017'de Torul ilçe merkezindeki törenin ardından doğup büyüdüğü Demirkapı köyündeki aile kabristanına defnedildi.

Şehadetinin ardından Necmettin Yılmaz'ın adı, Milli Eğitim Bakanlığınca Siverek'te görev yaptığı okul, Torul'daki imam hatip lisesi ile yurdun çeşitli yerlerindeki kütüphanelere ve Tunceli'de bir bulvara verildi.

Eğitim yolunda şehit olan öğretmenlerimiz, en çokta sizlerin Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun. Mekanınız cennet olsun. Unutmadık, Unutmuyoruz, Unutmayacağız..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski