Sadık Albayrak kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Sadık Albayrak kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Sadık Albayrak

Sadık Albayrak kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak hakkında bilgiler..

SADIK ALBAYRAK KİMDİR?

Sadık Albayrak, 15 Şubat 1942 yılında Trabzon'un Of ilçesine bağlı Yenice Köyü'nde doğmuştur. 1954'de İlkokulu Cudibey İlkokulu'nda bitirdi. İmam Hatip Okulu'na kaydoldu. 1962'de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'ne girdi.1964 tarihinde İstanbul Sultanahmet Camii kürsü vaizliğine tayin edildi.

Öğrenciliği sırasında, ayrıca Beyazıt, Şehzadebaşı, Fatih gibi İstanbul'un "Selatin Camileri"nde irşad görevlerinde bulundu.

1964-1967 yılları arasında Yeşilay gençlik başkanlığını devam ettirdi. Yüksek İslam Enstitüsü öğrenci derneği üyeliği ile beraber Mezunlar Derneği başkanlığını da bir müddet sürdürdü. Bu arada İslam Medeniyeti Vakfı'nın kurucusu oldu. 1970 yılından itibaren, İstanbul Müftülüğü'ne bağlı Şeriyye Sicilleri Arşivi'nde 8 yıl uzman olarak çalıştı.

Haziran 1977 yılında MSP'den Trabzon Milletvekili adayı oldu.

1977'de İskilipli Atıf Efendi'nin bir eserinden ötürü, merhum Necip Fazıl'la beraber, İstanbul Toplu Basın Mahkemesi'nde yargılandı. 1981'de ise bir eserinden dolayı mahkum oldu. 1982-1983 yıllarında 9 ay kadar Silivri Kapalı Cezaevi'nde yattı.

1991 ve 1995 seçimlerinde Refah Partisi, 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı oldu. 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kültür danışmalığına başladı.

Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Sadık Albayrak, son yarım yüzyıl içinde kültürel mirasımızı ortaya çıkarmak için araştırmalar yapan bir bilim ve fikir adamıdır. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi din ve düşünce hayatı, ilim adamları hakkında inceleme ve araştırmalarıyla tanındı.

1970'li yıllarda Babıali'de Sabah, Yol, Ufuk, Yeni İstiklal, Sebil, vb. gazete ve dergilerinde yazıları çıktı. 1977 Martında çıkmaya başlayan Yeni Devir gazetesinde 'Mizan' başlığı altında günlük yazmaya başladı. 1981'de Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 'Son Devir Osmanlı Uleması' eserinden dolayı birincilik ödülüne layık görüldü.

Sadık Albayrak, Kıymet Albayrak ile evli olup, Berat Albayrak ve Serhat Albayrak isimlerinde iki erkek çocukları bulunmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski