Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu kimdir? nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nerede görevli? eşi çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof Dr Ebubekir Sofuoğlu

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nerede görevli? eşi çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Sosyoloji Araştırmacısı, Yazar, Tarihçi Akademisyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun hayatı hakkında merak edilenler..

EBUBEKİR SOFUOĞLU NERELİ?

Ebubekir Sofuoğlu 28 Temmuz 1968 tarihinde Adapazarı'nda dünyaya gelmiştir. Sofuoğlu "tarih, sosyoloji, din, felsefe, toplum" üzerine yaptığı çarpıcı yorumlarıyla bilinir. 1992 yılında Marmara Üniversitesi'nden tarih lisans derecesi, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesini, 1998 yılında da Sakarya Üniversitesi'nden doktora derecesini almıştır. Türkiye'de ve yurtdışında birçok konferansa katılmış, 26 ülkede saha araştırmaları yapmak amacı ile bulunmuştur.

Hem Türkiye'de hem de yurtdışında birçok konferansa katılmış, 26 ülkede saha araştırmaları yapmak amacı ile bulunmuştur. İngilizce, Rusça, Arapça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dahil toplam 6 dil bilen Sofuoğlu çeşitli konularda kitaplar kaleme almıştır. "Osmanlı'ya üç suikast", "6 asırlık devlet 6 yılda nasıl yıkıldı" ve "kadına rüşvet" en önemli eserlerindendir.


Sakarya Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapmaktayken, bir televizyon programında canlı yayın sırasında "Üniversitelerin çevresindeki yapılar fuhuş yapılarına dönüyor" dediği için tepki çekmiştir. Yaptığı bu açıklama sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç tarafından hakkında işlem başlatıldığı duyurulmuş, hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştır. Soruşturmanın sonucunda 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştır.

Ebubekir Sofuoğlu kiminle evli?

Ebubekir Sofuoğlu, Asiye Sofuoğlu ile evli olup, Mahmut Esat, Seyyid Emre ve Yusuf adında üç çocuk babasıdır.

Aldığı Ödüller:

  • Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği’nce Verilen Özel Ödül(2002).
  • Macaristan Büyükelçiliği Kültür Ateşesi tarafından verilen teşekkür belgesi(2002)
  • Toplumsal Tarih Dergisinde Yayınlanan Yazının Kapak Olması Nedeniyle Sakarya Üniversitesi’nce Verilen Ödül, 2004

Eserleri:

ARAŞTIRMA-İNCELEME: Osmanlı Devletinde Islahatların Yeri ve I. Meşrutiyet (2004), Belgelerle Kosova'da Osmanlı Asırları (2006), Kosova'nın Çanakkale Kahramanları (2007), Belediye ve İnsan (2007), Belediye ve İnsan (2007), 1851-1912 Arası Osmanlı Arşiv Belgelerine Göre Kosova'da Osmanlı İdaresi (2007).

DERLEME: Şar Dağlarındaki Genetik Şifreler - Gora Abidesi (2007). KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (11. cilt, 2009

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski