Oyuncu Merve Dizdar kimdir? nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Oyuncu Merve Dizdar kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler..
Merve Dizdar


Oyuncu Merve Dizdar kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler..


Star Tv’de yayınlanan Ömer dizisinde Ömer’in ablası Nisa karakterini canlandıran Oyuncu Merve Dizdar’ın hayatı hakkında merak edilenler..

MERVE DİZDAR KİMDİR?

Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü'nden mezun olmuştur. Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmıştır.


Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp. Craft Tiyatro'da devam etmektedir. İlk sinema deneyimi "Bir ses böler geceyi" filminde, Cem Davran ile yapan Dizdar, Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar, Çılgın Dershane Üniversite’de gibi dizilerin yanı sıra, Beş Kardeş dizisinde oynamıştır.

TRT ÇOCUK kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan şenliğe doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlenmiştir.

TRT'nin reyting rekorları kıran dizisi Masumlar Apartmanı'nda "Gülben" karakteriyle milyonların beğenisini kazanmıştır.

Merve Dizdar halen Star Tv’de yayınlanan Ömer dizisinde Nisa karakterini canlandırmaktadır.

Merve Dizdar, 1.67 m. boyunda, 55 kilo ve Yengeç burcudur.

Merve Dizdar kiminle evli?

Merve Dizdar, 2018 yılında kendisi gibi oyuncu olan Gürhan Altundaşar ile evlenmiş, ancak 2021 yılında yollarını ayırmışlardır

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski