Metafor ne demek? Metaroun kelime anlamı nedir?

Metafor nedir? metafor ne demek? metafor ne demektir tdk metaforun kelime anlamı ne metafor örnekleri neler Türk Dil Kurumuna göre metafor anlamları
metafor ne demek

Metafor ne demek? metafor kelime anlamı nedir? metafor ne demektir tdk metafor örnekleri neler Türk Dil Kurumuna göre metafor anlamları


Metafor kelimesinin ne anlama geldiği konusunda son günlerde vatandaşların araştırma yaptığı anlaşılıyor. Metaforun kelime anlamı hakkında bilgi öğrenmek isteyen insanlar, Türk Dil Kurumu'nda  yer alan açıklamayı araştırıyor.

Metafor ne demek?

Metafor kelime olarak "mecaz" anlamına gelmektedir. Bir şeyin başka benzerliği olan başka bir şeye benzetilmesidir. Mecaz anlatım metafor olarak adlandırılmaktadır.


Türkçeye Fransızcadan giren metaforun leime kökeni Yunancadır. Aktarma ve taşıma anlamına gelen Yunanca olan "metaphora" kelimesinden gelmektedir. Özellikle edebi eserlerde metafor yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde de metafor kelimesinin anlamı mecaz olarak açıklanmaktadır.

Metafor Nedir TDK

Metafor özellikle edebi çalışmalarda yer alan mecaz anlatımdır. Bir şeyi anlatırken doğadan ve başka bir şeyden alınan güzel bir benzetme olmaktadır. Genellikle güzel olanı anlatırken başka alanda güzelliği ile bilinen bir şeye atıfta bulunmak metafor olarak nitelendirilmektedir. Metafor anlatımı güçlendirirken, aynı zamanda sanatsal bir değer de kazandırmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski