Gazeteci Metehan Demir kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Metehan Demir kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Metehan Demir

Gazeteci Metehan Demir kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


METEHAN DEMİR NERELİ?

Metehan Demir 1969 yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Edremit Lisesi ve İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamlamış, 1990 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olmuştur.

Ancak Hava Harp Okulu'nda umduğunu bulamayan Demir, 1994'te Hava Kuvvetleri'ndeki görevinden ayrılarak Ankara'da Turkish Daily News'de gazeteciliğe başladı. Gazetecilik hayatına daha sonra, Hürriyet Gazetesi'nde devam etti. Burada aldığı askeri eğitimin de etkisiyle, Savunma ve Diplomasi haberlerinden sorumlu muhabir olarak çalıştı.

1997-2003 arasına kadar süren bu görevden sonra, Doğan Grubu bünyesinde Kanal D Ankara Bürosu Haber Editörlüğü’ne getirildi. 2003'te İngiliz Savunma Kraliyet Akademisi ve King's College master programı "Strateji, Diplomasi ve Savaş Taktiklerinin Günümüz Yönetimlerine Uyarlaması konulu Savaş Etüdleri" alanında yüksek lisansını bitirdi.


Metehan Demir, dünyaca tanınmış birçok kritik isimlerle yaptığı röportajlarla gazetecilik yaşamına artılar kattı. Başta Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice olmak üzere, İsrail Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiği röportajlar ile adından söz ettirdi.

Aldığı askeri eğitimden sonra gazetecilik eğitimini de üstüne koyarak bu alanda başarılı haberlere imza atan Demir; Türk-İsrail askeri ilişkilerinin detayları, 28 Şubat dönemi, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den Moskova'ya kaçışının detayları gibi gündeme bomba etkisi yaratacak haberlerle ön plana çıktı. Bu sürede Amerikan dergisi Aviation Week'in temsilciğini de yaptı.

Metehan Demir, daha sonra Sabah Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcılığı ve Sabah Ankara Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü'nü görevlerini yürüttü. 2007 de buradaki görevinden ayrıldıktan sonra, Doğan Grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesi Ankara Temsilciliği görevine geçti.

Metehan Demir, Deniz Demir ile evli olup bir çocukları bulunmaktadır. halen yerli ve yabancı bir çok haber kuruluşlarına siyasi-askeri ve diplomatik bazda analizler yapmaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski