Mustafa Sarıgül kimdir? aslen nereli? Partisinin adı ne?

Mustafa Sarıgül kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? partisinin adı ne? evli mi? eşi kim? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Mustafa Sarıgül

Mustafa Sarıgül kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? partisinin adı ne? evli mi? eşi kim? çocukları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kurucusu olduğu Türkiye Değişim Hareketi Partisi resmen kuruldu.

Türkiye Değişim Partisi’nin Genel Merkez binasının açılışı için tören düzenlendi. Çankaya Beysukent’te bulunan parti genel merkezinin açılışına, Mustafa Sarıgül ile diğer partililer katıldı. Açılışın ardından yapılan oylamada Mustafa Sarıgül, 50 kişiden oluşan kurucular kurulu tarafından genel başkan olarak seçildi.

Mustafa Sarıgül'ün kurduğu partinin adı nedir?

Mustafa Sarıgül'ün partisinin isminin "Türkiye Değişim Partisi" olduğu açıklandı. Türkiye Değişim Partisinin logosu, Anadolu ve Trakya’yı simgeleyen iki kalpten ve iki kıtayı birleştiren bir yıldızdan oluşmaktadır.

MUSTAFA SARIGÜL NERELİ?

Mustafa Sarıgül 15 Kasım 1956'da Erzincan'ın İliç ilçesinin Güngören köyünde dünyaya geldi. Ailesinin İstanbul’a yerleşmesi nedeniyle öğrenimine burada devam etti. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.

Mezuniyetinin sonrasında iş hayatına atılıp, Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nde çalışmalarda bulundu. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılarak aktif siyasete girdi. Bu dönemde partinin gençlik kolları yönetim kurulu sekreterliği, gençlik kolları yönetim kurulu başkanlığı, ilçe başkanlığı ile il başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü.


1987 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den 18. Dönem İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 1999 yerel seçimlerinde de Şişli Belediye Başkanı oldu. 2002 yılında da DSP'den istifa ederek Yeni Türkiye Partisi'ne katıldı. Fakat YTP'nin siyasi anlamda bir varlık gösterememesi üzerine yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti. Ancak 24 Mart 2005 tarihinde partinin yüksek disiplin kurulu tarafından kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği gerekçesiyle CHP'den ihraç edildi.

2008 senesinde de Demokratik Sol Parti'ye katıldı. 31 Ekim 2013'de düzenlediği bir basın toplantısında da yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldığını duyurdu. 2014 yerel seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Sarıgül, Kadir Topbaş'a 7 puan farkla kaybetti.

Mustafa Sarıgül, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından Erzincan'da aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP Erzincan Milletvekili olarak seçilmiştir.

ÖZEL HAYATI

Mustafa Sarıgül İlk evliliğini Hülya Köksaloğlu ile yaptı. Hülya Köksaloğlu 1980 yılında öldürülen eski milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun tek kızıdır. Bu evlilikten Abdurrahman Emir Sarıgül adında bir çocukları vardır.

Hülya Köksaloğlu 1985'te vefat ettikten yaklaşık 8 yıl sonra yani 1993 yılında Aylin Kotil ile evlendi. Evlendiklerinde Sarıgül 36, Kotil ise 22 yaşındaydı. Haziran 2008'de ise boşandılar. Biri Aylin Kotil'den olmak üzere iki çocuk sahibidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski